View More

Nick Cave για το εμβόλιο: «είναι μια σπουδαία στιγμή στην ιατρική ιστορία»

«Αισθάνομαι το προνόμιο να ζω σε μια εποχή όπου οι επιστήμονες μας είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μιας πανδημίας και να το κάνουν με τόσο εκπληκτική ταχύτητα», δήλωσε ο Nick Cave.

news.team
news.team

Στα πλαίσια της πλατφόρμας Red Hand Files, μέσω της οποίας ο Nick Cave επικοινωνεί με τους φαν του, ο ίδιος ανέφερε ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά του COVID-19. Δύο email υπέβαλλαν σχετικές ερωτήσεις στον Cave: Ο πρώτος fan ρώτησε αν ο Cave θα έκανε το εμβόλιο, ενώ ο δεύτερος ρώτησε για την «ιβερμεκτίνη ως προφύλαξη» κατά της νόσου.

Ο Cave απάντησε: «Έκανα τη δεύτερη δόση στις 26 Μαΐου και τώρα μπορώ να ζήσω σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο κόσμο γνωρίζοντας ότι αν κολλήσω τον COVID, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να πεθάνω από αυτόν».

Και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι το προνόμιο να ζω σε μια εποχή όπου οι επιστήμονες μας είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μιας πανδημίας και να το κάνουν με τόσο εκπληκτική ταχύτητα. Μου φαίνεται ότι είναι μια σπουδαία στιγμή στην ιατρική ιστορία».

Όσον αφορά στην Ιβερμεκτίνη, ο Cave σημείωσε ότι γνωρίζει λίγα πράγματα για αυτήν, με αμφίβολα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά της. Βέβαια το ότι ζητείται από ένα μουσικό να πει τη γνώμη του π.χ. για κάτι για το οποίο έχει κάνει συστάσεις ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι από μόνο του θέμα...

Διαβάστε επίσης:  Εννιά λέξεις από τον Nick Cave σε έλληνα φαν ήταν αρκετές για να του δώσει την καλύτερη απάντηση

Ο Cave μίλησε επίσης με αγάπη για τον Hal Willner, τον μουσικό παραγωγό που πέθανε πέρσι τον Απρίλιο από επιπλοκές του Covid-19. Ο τελευταίος συνεργάστηκε μαζί του για ένα tribute άλμπουμ στους T-Rex. Συγκεκριμένα, έκανε την παραγωγή στη διασκευή του Cave για το τραγούδι "Cosmic Dancer". Ο Willner συνεργάστηκε επίσης με τον Cave στο Meltdown Festival το 1999.

«Ο Hal Willner ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος με όμορφη ψυχή», έγραψε ο Cave. «Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός και συγκλονιστικός και ένα βαθύ πλήγμα για όλους μας. Αν υπήρχε διαθέσιμο εμβόλιο εκείνη την εποχή, ο Hal μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός σήμερα».

«Ανυπομονώ για την εποχή που ο κόσμος θα βγει από την αναστάτωση και οι φίλοι του Hal θα μπορούν να συναντηθούν, ερωτευμένοι, για να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν τον αξιόλογο άνθρωπο - με τον τρόπο που έκανε ο ίδιος σε πολλούς πριν από αυτόν. Προσεύχομαι να μην χρειαστεί να περιμένουμε πολύ».

Διαβάστε επίσης: Nick Cave And The Bad Seeds: η δισκογραφία στα '80s και τα '90s


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διασκευή του κλασικού κομματιού της French pop περιλαμβάνεται στο soundtrack της νέας ταινίας του σκηνοθέτη, The ...

Το συγκρότημα επίσης ανακοίνωσε την παράταση της περιοδείας του με νέες ημερομηνίες σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική

FEATURED TODAY

Για τον Μάκη Μηλάτο το ροκ δεν έχει πεθάνει και αυτές είναι οι αποδείξεις. 

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) βολτάρει στην Αθήνα που τόσο μας είχε λείψει ακούγοντας Jarvis Cocker για το βαθύ φθινόπωρο. 

 Η επιστροφή του σημαντικότερου ηλεκτρονικού φεστιβάλ στον Βορρά είναι γεγονός και διατρέχουμε αυτά που περιμένουμε να δούμε πώς και πώς.

Top