news.team

Το Lollapalooza ήταν το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ που επέστρεψε στις Η.Π.Α. μετά την άρση των περιορισμών για τον COVID-19. 385.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Grant Park του Σικάγο μεταξύ 29 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Ο ιδρυτής του φεστιβάλ Perry Farrell δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το φεστιβάλ «έκανε το σωστό» επιστρέφοντας το 2021 παρά τους φόβους για τη συνεχιζόμενη πανδημία. Και, παρά επίσης τη μαζική προσέλευση, σύμφωνα με αξιωματούχους από τον χώρο της υγείας στο Σικάγο των Η.Π.Α., «δεν υπάρχουν στοιχεία» ότι το πρόσφατο φεστιβάλ Lollapalooza ήταν ένα event που οδήγησε σε υπερ-διάδοση του κορονοϊού.

Η Δρ Allison Arwady, επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της πόλης, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν απροσδόκητα ευρήματα» από το φεστιβάλ που σχετίζονται με έξαρση του COVID-19. Συνολικά 203 κρούσματα εντοπίστηκαν στους παρευρισκομένους του Lollapalooza και δεν υπήρξαν νοσηλείες ή θάνατοι εξ αυτών.

Η ίδια πρόσθεσε: «Από τους 385 χιλιάδες συμμετέχοντες στο Lolla, το 90%+ ήταν εμβολιασμένοι. Το 0.0004% (4 στους 10.000) των εμβολιασμένων συμμετεχόντων είχαν θετικό τεστ. Το 0,0016% (16 στους 10.000) των μη εμβολιασμένων συμμετεχόντων βρέθηκαν επίσης με θετικό τεστ. Από τις 8 Αυγούστου, δεν έχουν αναφερθεί νοσηλείες ή θάνατοι».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured