Πέθανε ο Bunny Wailer των Wailers

Ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της αρχικής σύνθεσης της μπάντας του Bob Marley.

news.team
news.team

Πέθανε στα 73 του χρόνια ο Bunny Wailer, μέλος των Wailers, της μπάντας, δηλαδή, του Bob Marley.

Την είδηση επιβεβαίωσε η Jamaican Observer, χωρίς να κάνει γνωστή την αιτία του θανάτου του. Πάντως, ο μουσικός είχε προβλήματα υγείας τον τελευταίο χρόνο, ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη πέρυσι.

Ο Bunny Wailer γεννήθηκε ως Neville Livingston το 1947. Μεγαλώνοντας στη Τζαμάικα, έκανε παρέα με τον Bob Marley, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του πατέρα του δεύτερου, οπότε και η μητέρα του μετακόμισε με τον πατέρα του Livingston.

Το 1963, οι δυο τους μαζί με τον Peter Tosh μετακόμισαν στο Κίνγκστον για να ιδρύσουν τους Wailing Wailers, που αργότερα έγιναν σκέτο Wailers.

Στον Livingston χρεώνονται πολλές από τις αρμονίες σε κομμάτια των Wailers, ενώ τον ακούμε στα “Dreamland”, “Riding High”, “Brain Washing”, “Keep On Moving”, “Reincarnated Souls”, “Hallelujah Time”, μεταξύ άλλων.

Όσο, πάντως, η φήμη του Bob Marley μεγάλωνε, ο Bunny Wiler απομακρυνόταν, για να εγκαταλείψει τελικά τους Wailers το 1973. Στη συνέχεια, ακολούθησε σόλο καριέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε τη νέα εκδοχή του κομματιού από το After Hours.

O τραγουδιστής του συγκροτήματος ήταν 65 ετών.

FEATURED TODAY

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, όλοι εμείς που αγαπήσαμε (και) την ποπ μουσική/κουλτούρα των 80s να ευχαριστήσουμε το ΠΑΣΟΚ. Κάποια επόμενη γενιά, το ίδιο θα έκανε με τον Sean Parker του Napster (και έναν από τους πρώτους χρηματοδότες του Spotify).

Κατευνάζουν τον ηδονισμό για να ξορκίσουν τον θάνατο, σε έναν καθοριστικό δίσκο, πίσω από το φερμουάρ του οποίου θα τους ακούμε πάντα στην πιο άμεση, ειλικρινή και (ενίοτε) ωμή πτυχή τους...

Το χρονικό της φιλίας των δύο ανδρών, λίγο πριν την προβολή του Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson στο Backstage Film Festival (Σάββατο 24/4). Μάθετε ακόμα πως θα διεκδικήσετε μία από τις 50 κόπιες από το Μεθυσμένο Ημερολόγιο του Hunter S. Thompson που κληρώνουμε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οξύ.

Top