Πέθανε νωρίτερα μέσα στη περσινή χρονιά ο «μασκοφόρος» ράπερ MF Doom, όπως αποκάλυψε η σύζυγός του,  Jasmine Dumile, την τελευταία μέρα του 2020.

Ο κατά κόσμον Daniel Dumile ήταν 49 ετών και πέθανε στις 31 Οκτωβρίου του 2020, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Ο MF Doom γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μετακόμισε ως παιδί στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ράπερ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με το σχήμα των KMD -τότε, με το ψευδώνυμο Zev Love X- με τους οποίους κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ στις αρχές των 90s.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 υιοθέτησε την περσόνα του MF Doom, χωρίς να δείχνει ποτέ το πρόσωπό του και φορώντας τη χαρακτηριστική μάσκα του Doctor Doom από το σύμπαν της Marvel. 

Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του Operation: Doomsday το 1999 και έκτοτε, έβγαλε άλλους πέντε σόλο δίσκους. Πέρα από αυτές τις δουλειές του όμως, έβαλε το χέρι του σε mixtapes, συλλογές και ορχηστρικούς δίσκους. 

Η γνωστότερη δουλειά του παραμένει η συνεργασία του με τον Madlib, που κυκλοφόρησαν το 2004 το δίσκο Madvillainy ως Madvillain.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured