news.team

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Eddie Van Halen, κιθαρίστας των Van Halen σε ηλικία 65 ετών. Έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ, ο Βαν Άλεν άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στο «St. John's Hospital» στη Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ. Πάλευε με τον καρκίνο για δύο δεκαετίες και πρόσφατα η υγεία του επιδεινώθηκε. Την τραγική είδηση ανακοίνωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο γιος του Wolf. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χρειάζεται να το γράψω αυτό, αλλά ο πατέρας μου έχασε την μακρά και επίπονη μάχη του με τον καρκίνο σήμερα το πρωί» έγραψε.

Ο Eddie Van Halen διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα πριν 20 χρόνια και το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε το 1/3 της γλώσσας του. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Billboard το 2015 o Έντι Βαν Άλεν έλεγε: «Χρησιμοποιούσα μεταλλικές πένες, που είναι φτιαγμένες από χαλκό και ορείχαλκο και τις οποίες πάντα κρατούσα στα χείλη μου ακριβώς στο σημείο όπου έπαθα καρκίνο στη γλώσσα. Επιπλέον, κυριολεκτικά ζω μέσα σε στούντιο ηχογράφησης που είναι γεμάτο ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Οπότε και αυτή είναι μια θεωρία. Δηλαδή, ήμουν καπνιστής και έπαιρνα ναρκωτικά, αλλά παράλληλα τα πνευμόνια μου είναι πεντακάθαρα. Αυτή είναι μια δική μου θεωρία και οι γιατροί λένε ότι είναι πιθανό». Ο ίδιος υπήρξε και δεινός καπνιστής για πολλά χρόνια.

Το 2012 ο Eddie Van Halen ψηφίστηκε Νο 1 κιθαρίστας από το περιοδικό Guitar World σε ψηφοφορία για τους 100 κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου. Οι συνολικές πωλήσεις των Van Halen αγγίζουν τα εκατό εκατομμύρια παγκοσμίως.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured