Πέθανε στα 93 της χρόνια η θρυλική Juliette Gréco,  γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, με μια καριέρα που διήρκεσε πάνω από 5 δεκαετίες.

Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά της, γράφοντας: «Η Juliette Gréco πέθανε αυτή την Τετάρτη με την οικογένειά της γύρω της στο σπίτι της, που αγαπούσε τόσο πολύ. Η ζωή της δεν έμοιαζε με καμία. Έκανε ακόμη το γαλλικό τραγούδι να λάμπει μέχρι τα 89 της χρόνια».

H Gréco γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1927 στο Μονπελιέ και μεγάλωσε κοντά στο Μπορντό. Στα 16 της χρόνια συνελήφθη από την Γκεστάπο και μαζί με την αδερφή της και την μητέρα της, που ήταν μέλος της Γαλλικής Αντίστασης, στάλθηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ήταν μια εξέχουσα φιγούρα του ριζοσπαστικού και μποέμ μεταπολεμικού Παρισιού: ανήκε στον φιλικό κύκλο του Jean-Paul Sartre και απέκτησε το ψευδώνυμο της «Μούσας του Υπαρξισμού», ήταν φίλη με τον Jean Cocteau και τον Boris Vian, υπήρξε σύντροφος του Miles Davis αλλά και σύζυγος του Michel Piccoli, μεταξύ άλλων.

Ξεκίνησε την καριέρα της σε παρισινά καμπαρέ, για να διαγράψει από εκεί και πέρα μια σπουδαία πορεία στο γαλλικό τραγούδι. Ακόμη, είχε μακροχρόνια κινηματογραφική καριέρα και παρ' όλο που ποτέ ως ηθοποιός δεν πέρασε στην πρώτη γραμμή, είχε χτίσει ένα όνομα στην Ευρώπη, ενώ έφτασε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το Χόλιγουντ, μέσω του παραγωγού Darryl F Zanuck.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured