Ο James Murphy είχε δυο πράγματα να πει σε συνέντευξη τύπου για το μέλλον των μουσικών venues

Ο αρχηγός των LCD Soundsystem εξέφρασε την ανησυχία του, σε ομιλία έξω από το Baby's All Right στη Νέα Υόρκη.

news.team
news.team

Την Τρίτη 18/8, ο James Murphy των LCD Soundsystem βρέθηκε ως ομιλητής σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Chuck Schumer, σχετικά με το μέλλον των ανεξάρτητων venues και πώς αυτό επηρεάζεται από τις εξελίξεις του Covid-19, έξω από το Baby's All Right.

Ο γερουσιαστής ανακοίνωσε πως στηρίζει το κίνημα Save Our Stages Act. Ο ηγέτης των LCD Soundsystem τόνισε πόσο ζωτικής σημασίας είναι η επιβίωση των ανεξάρτητων μουσικών venues και την ανάγκη αυτά να χρηματοδοτηθούν για το οικονομικό πλήγμα που επιφέρει ο Covid-19. 

Ο μουσικός είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα venues είναι μέρη που καταλαμβάνουν μέρος των πόλεων, στα οποία, κανείς δεν θέλει να είναι εκεί όταν ξεκινάνε. Γεμίζουν τα κενά και κοινότητες ανθίζουν γύρω τους. Παίρνουν αποθήκες που κανείς δε θέλει και φτιάχνουν χώρους που προάγουν την πιο ποικιλόμορφη μουσική σκηνή στον κόσμο». Υπογράμμισε ακόμη ότι αυτοί οι χώροι προσφέρουν θέσεις εργασίας και πως και ο ίδιος έχει περάσει παλαιότερα από τέτοιους ως τεχνικός ήχου.

Τη σημασία των ανεξάρτητων μουσικών venues έθιξε και ο Schumer, λέγοντας: «Είναι τόσο σημαντικό να παρέχουμε ειδική ομοσπονδιακή βοήθεια στα ανεξάρτητα venues, ώστε, όταν τα πράγματα είναι ασφαλή, να μπορούμε να ξαναμαζευτούμε για τη μουσική, την κωμωδία, το θέατρο και άλλες ζωντανές παραστάσεις στους χώρους που υπάρχουν για πολλές γενιές τώρα».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο διεξαγωγής πιλοτικών events που έχει βάλει μπρος η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Η μουσικός έκανε το coming out της και αποκάλυψε πως επίσης έχει γίνει μητέρα, με ένα post της στα social media.

Sometimes I Might Be Introvert λέει η βρετανή ράπερ κι εμείς αναμένουμε να την ακούσουμε. Παίρνουμε προς το παρόν μια

FEATURED TODAY

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, όλοι εμείς που αγαπήσαμε (και) την ποπ μουσική/κουλτούρα των 80s να ευχαριστήσουμε το ΠΑΣΟΚ. Κάποια επόμενη γενιά, το ίδιο θα έκανε με τον Sean Parker του Napster (και έναν από τους πρώτους χρηματοδότες του Spotify).

Το χρονικό της φιλίας των δύο ανδρών, λίγο πριν την προβολή του Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson στο Backstage Film Festival (Σάββατο 24/4). Μάθετε ακόμα πως θα διεκδικήσετε μία από τις 50 κόπιες από το Μεθυσμένο Ημερολόγιο του Hunter S. Thompson που κληρώνουμε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οξύ.

Για όσους δε χόρτασαν με τον σωσία του Morrissey, θυμόμαστε 10 μουσικούς που πάτησαν το πόδι τους στο Springfield, για να μπλέξουν συχνά σε περιπέτειες που δεν περίμεναν.

Top