news.team

Την Τρίτη 18/8, ο James Murphy των LCD Soundsystem βρέθηκε ως ομιλητής σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Chuck Schumer, σχετικά με το μέλλον των ανεξάρτητων venues και πώς αυτό επηρεάζεται από τις εξελίξεις του Covid-19, έξω από το Baby's All Right.

Ο γερουσιαστής ανακοίνωσε πως στηρίζει το κίνημα Save Our Stages Act. Ο ηγέτης των LCD Soundsystem τόνισε πόσο ζωτικής σημασίας είναι η επιβίωση των ανεξάρτητων μουσικών venues και την ανάγκη αυτά να χρηματοδοτηθούν για το οικονομικό πλήγμα που επιφέρει ο Covid-19. 

Ο μουσικός είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα venues είναι μέρη που καταλαμβάνουν μέρος των πόλεων, στα οποία, κανείς δεν θέλει να είναι εκεί όταν ξεκινάνε. Γεμίζουν τα κενά και κοινότητες ανθίζουν γύρω τους. Παίρνουν αποθήκες που κανείς δε θέλει και φτιάχνουν χώρους που προάγουν την πιο ποικιλόμορφη μουσική σκηνή στον κόσμο». Υπογράμμισε ακόμη ότι αυτοί οι χώροι προσφέρουν θέσεις εργασίας και πως και ο ίδιος έχει περάσει παλαιότερα από τέτοιους ως τεχνικός ήχου.

Τη σημασία των ανεξάρτητων μουσικών venues έθιξε και ο Schumer, λέγοντας: «Είναι τόσο σημαντικό να παρέχουμε ειδική ομοσπονδιακή βοήθεια στα ανεξάρτητα venues, ώστε, όταν τα πράγματα είναι ασφαλή, να μπορούμε να ξαναμαζευτούμε για τη μουσική, την κωμωδία, το θέατρο και άλλες ζωντανές παραστάσεις στους χώρους που υπάρχουν για πολλές γενιές τώρα».

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured