news.team

Η βρετανο-ιαπωνίδα ποπ σταρ, Rina Sawayama, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφια στα φετινά Βραβεία Mercury και ο λόγος είναι πως δεν έχει βρετανικό διαβατήριο.

Η Sawayama, που είναι 29 ετών, ζει τα τελευταία 25 χρόνια στη Βρετανία. Εφόσον η Ιαπωνία δεν επιτρέπει την διπλή υπηκοότητα, η τραγουδίστρια έχει επιλέξει να κρατήσει το ιαπωνικό της διαβατήριο, ώστε να νιώθει πιο κοντά στην οικογένειά της, που ζει στη γενέτειρά της. 

H BPI (British Phonographic Industry) που διοργανώνει τα βραβεία Mercury, προαπαιτεί οι σόλο καλλιτέχνες, για να μπορούν να είναι υποψήφιοι, να έχουν βρετανική ή ιρλανδική εθνικότητα, προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα. Όσων αφορά τα συγκροτήματα, η αναλογία των βρετανών ή ιρλανδών πολιτών θα πρέπει να είναι στο 30%.

Όπως ήταν λογικό, η απόφαση των Βραβείων Mercury προκάλεσε την αντίδραση της Rina Sawayama, η οποία, όπως δήλωσε, σκέφτηκε να αποκηρύξει την ιαπωνική της υπηκοότητα ώστε να μπορεί να συμμετέχει στα βραβεία, αλλά τελικά, αποφάσισε πως αυτό δεν θα έλυνε τίποτα, σχολιάζοντας πως διαφωνεί με «αυτό τον ορισμό της βρετανικότητας».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured