news.team

Ένα από τα κορυφαία κομμάτια των '90s και το πιο αγαπητό τους, το "Race for the Prize", ερμήνευσαν οι The Flaming Lips στο The Late Show with Stephen Colbert και μάλιστα με τις γνωστές τεράστιες πλαστικές φούσκες - σήμα κατατεθέν τους. 

Αυτή τη φορά, όμως, εντός αυτών των φουσκών βρέθηκε και το κοινό τους (διαφορετικών ηλικιών - περιλαμβάνονται, μάλιστα, και παιδιά με γονείς), αλλά και κάθε μέλος της μπάντας.

Κάθε μέλος, επίσης, εκτός του frontman Wayne Coyne, φορούσε μάσκα και γάντια.

Δεν είναι γνωστό που βιντεοσκοπήθηκε η εμφάνιση αυτή, αλλά μία τέτοια εμφάνιση με κοινωνικές αποστάσεις, μόνο οι Flaming Lips θα μπορούσαν να εμπνευστούν και να πραγματοποιήσουν.

Απολαύστε την εδώ:

Οι Flaming Lips σημάδεψαν με τον τρόπο τους το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90. Με την αισθητική τους, τη διάθεσή τους να πειραματιστούνμε το ταλέντο τους να γράφουν πιασάρικες ποπ μελωδίες και να τις κρύβουν καλά όπου χρειάζεται, με τις συναυλίες τους που αποτελούσαν σημείο αναφοράς.

Και το να φτάσεις στην κορυφή των καλύτερων άλμπουμ για το 1999 σε κάποια μουσικά μέσα (σ' αυτά και το δικό μας), με τόσες καλές κυκλοφορίες, δεν είναι λίγο. Όταν κυκλοφόρησε το The Soft Bulletin, πριν ακριβώς 21 χρόνια (μετά από δύο πολύ καλά άλμπουμ, τα Clouds Taste Metallic και Zaireeka), αμέσως χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους δίσκους των '90s, ένα δίσκος που εξακολουθεί να αποτελεί ασυνήθιστο ακρόαμα, αλλά είναι περισσότερο συμβατικός και υπερβολικά φιλόδοξος (διαβάστε εδώ το αναλυτικό και αποθεωτικό κείμενο εκείνης της εποχής, στο Avopolis). Δεν σου συμβαίνει πολλές φορές να ακούς ένα άλμπουμ και να αντιλαμβάνεσαι ότι είναι αριστούργημα. Σε μια λίστα με τις καλύτερες συναυλίες των '00s, επίσης, άνετα θα βάζαμε και την εμφάνισή τους στο Gagarin 205 (εδώ το live review).

Από τότε πέρασαν μουσικοί αιώνες, ακόμα κι εδώ στο Avopolis (εκούσια) χάνουμε και ξαναβρίσκουμε τα ίχνη τους. Στα τέλη του 2019 βγήκε το ζωντανά ηχογραφημένο με την Colorado Symphony Orchestra, The Soft Bulletin Recorded Live Αt Red Rocks, ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά (τον Ιούλιο) είχαν κυκλοφορήσει και το στούντιο άλμπουμ King's Mouth

Στη συνέχεια μας συστήθηκαν ξανά ως Deap Lips, κυκλοφορώντας αρχικά το νέο τραγούδι "Hope Hell High". Πρόκειται για τη σύμπραξή τους με τους Deap Vally, ένα garage rock ντουέτο από το Λος Άντζελες, με τους οποίους έφτιαξαν και κυκλοφόρησαν ένα δίσκο που λέγεται επίσης Deap Lips και κυκλοφόρησε στις 13 Μαρτίου 2020 από την Cooking Vinyl.

Αλλά δεν περιμέναμε να σταματήσουν εκεί. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας εργάζονταν εντατικά και το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της (συν)εργασίας ήταν το πρόσφατο νέο single, με τίτλο "Flowers of Neptune 6", κάτω από το όνομα The Flaming Lips, αυτή τη φορά. 

Το video του κομματιού, μάλιστα, δείχνει τον Wayne Coyne, με μια αμερικανική σημαία τυλιγμένη πάνω του, να περιπλανιέται σε ένα φλεγόμενο λιβάδι, μέσα στην κλασική (γι' αυτόν) γιγαντιαία πλαστική φούσκα.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια πληροφορία για άλμπουμ στο οποίο θα συμπεριληφθεί το κομμάτι, αλλά κι αυτό είναι ό,τι πρέπει να για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Πίσω στα βασικά και απλά για τους Flaming Lips ηχητικά, κι αυτό δεν μας χαλάει καθόλου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured