Οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από χέρια αστυνομικού, εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα και καλύπτουν το σύνολο των ΗΠΑ. Παρότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται ειρηνικά, η βία και τα έκτροπα έχουν προκαλέσει σκηνικό πολέμου σε δεκάδες πόλεις, που επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να αποτρέψουν τις διαδηλώσεις. Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης αποφάσισε διώξεις εις βάρος του κινήματος «Antifa» ως τρομοκρατικής οργάνωσης που λειτουργεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Κι ενώ οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται, ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτς, ανακοίνωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Jay-Z, που του τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη για δικαιοσύνη».

«Χθες το βράδυ έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Jay-Z. Δεν μου μίλησε ως καλλιτέχνης, αλλά ως πατέρας που ζητάει δικαιοσύνη. Ήταν πολύ ανθρώπινο… Πιστεύω ειλικρινά ότι ως μαύρος ξέρει τον πόνο που προκαλεί αυτό το πράγμα. Τα λόγια του με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι εδώ πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε ο Τιμ Γουόλτς.
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured