news.team

Τους ασύρματους πομποδέκτες της αστυνομίας του Σικάγου χάκαραν οι Anonymous, μεταδίδοντας το "Fuck the Police" των N.W.A. και εμποδίζοντας την επικοινωνία των αστυνομικών, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Νωρίτερα, είχαν κάνει ακόμα μία παρέμβαση, με ένα video στο οποίο κατηγορούσαν το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις για συστηματική βία κατά των πολιτών αλλά και για περιπτώσεις διαφθοράς με εμπλεκόμενους κορυφαίους αξιωματικούς αλλά και θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας.

Το βίντεο με το αιχμηρό μήνυμα δημοσιεύτηκε σε μια σελίδα των Anonymous στο Facebook με 11 εκατομμύρια ακολούθους. Επιρρίπτουν ευθύνες συνολικά στην αστυνομία της Μινεάπολις: «Οι άνθρωποι πέρασαν πολλά από αυτή τη διαφθορά και τη βία από έναν οργανισμό που έχει υποσχεθεί να τους κρατήσει ασφαλείς», λέει ο μασκοφόρος αφηγητής. Η ομάδα ισχυρίζεται πως η αστυνομική δύναμη υπάρχει για να «εκτελέσει τη βούληση της εγκληματικής τάξης».

«Δυστυχώς, δεν εμπιστευόμαστε τον διεφθαρμένο οργανισμό σας να αποδώσει δικαιοσύνη, επομένως θα αποκαλύψουμε τα πολλά εγκλήματά σας στον κόσμο», αναφέρουν.

https://www.facebook.com/watch/?v=285581555919237 

Την ίδια ώρα, εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από χέρια αστυνομικού, σχεδόν στο σύνολο της αμερικανικής Επικράτειας στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του CNN, παρότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται ειρηνικά, η βία και τα έκτροπα έχουν προκαλέσει σκηνικό πολέμου σε δεκάδες πόλεις, που επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να αποτρέψουν τις διαδηλώσεις.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης αποφάσισε διώξεις εις βάρος του κινήματος «Antifa» ως τρομοκρατικής οργάνωσης που λειτουργεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Περίπου 4.000 πολίτες συνελήφθησαν στις ΗΠΑ από την Τρίτη, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τους διαδηλωτές. «Έχουμε αξιωματικούς με σπασμένα κόκαλα και μελανιές» σημείωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος στο Σικάγο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 26 Πολιτείες των ΗΠΑ κατέβασαν στον δρόμο την Εθνοφρουρά, με περισσότερα από 17.000 μέλη της να απαντούν σε περιστατικά βία, που προκύπτουν στο περιθώριο ειρηνικών διαδηλώσεων για τον Τζορτζ Φλόιντ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured