View More

Σήμερα: Black Out Tuesday από τη μουσική βιομηχανία για τον Τζόρτζ Φλόιντ

Οι Warner, Sony, Universal και άλλες εταιρίες αποφασίζουν να συμβάλουν στο κίνημα για τα δικαιώματα Black Lives Matter.

news.team
news.team

Blackout από τη δραστηριότητά τους και τα social media έχει προγραμματιστεί από δισκογραφικές εταιρίες (και όχι μόνο) για σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου. Εταιρίες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας θα δείξουν με τον δικό τους τρόπο την αλληλεγγύη τους για όσους πλήττονται από άδικες, ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά και την αφροαμερικανική κοινότητα.

Η σημερινή ημέρα έχει ονομαστεί Black Out Tuesday. Κατά τη διάρκειά της, πολλές δισκογραφικές θα σταματήσουν κάθε δραστηριότητά τους και θα προωθήσουν συνεργασίες με τις διάφορες κοινότητες με στόχο την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, που με κορύφωση το επεισόδιο του θανάτου από αστυνομική βία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και βίαια επεισόδια στη χώρα.

Σχετικά μηνύματα διαβάζουμε από τη Warner, τη Sony, τη Universal και όχι μόνο, οι οποίες αναφέρουν ότι "θα αποσυνδεθούν από τη δουλειά και θα συνδεθούν με την κοινότητα εκεί έξω", αυτή την ημέρα. Οι ίδιες το χαρακτηρίζουν ως μία επείγουσα ενέργεια για να λογοδοτήσουν εκείνοι που πρέπει, αλλά και για "να έρθει η αλλαγή".

«Η μουσική επιχείρηση στη WMG δεν θα συνεχιστεί όπως συνήθως», έγραψε η Warner Records στον δικό της λογαριασμό, αναφερόμενη στην εν γένει δραστηριότητα του ομίλου της Warner Music Group. Στην ίδια δημοσίευση προσθέτει πως θα συμβάλει στο κίνημα για τα δικαιώματα Black Lives Matter και σε άλλες ομάδες που καταπολεμούν τη «φυλετική αδικία».

Σε παρόμοια ανακοίνωση προέβη κι η Sony Music, ενώ και η Interscope Geffen A&M, που ανήκει στην Universal, δήλωσε ότι δεν θα κυκλοφορήσει νέα μουσική αυτή την εβδομάδα.

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό του, το Σαββατοκύριακο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Λούσιαν Γκραίντζ τονίζει πως η εταιρεία συστήνει μία ειδική ομάδα για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον τομέα της κοινωνικής ένταξης και της δικαιοσύνης.

«Τούτη την εβδομάδα, για άλλη μια φορά είδαμε να επανέρχεται στο σκληρό φως της ημέρας --με σκληρότητα και βαναυσότητα-- μία από τις πιο οδυνηρές πραγματικότητες της κοινωνίας μας όσον αφορά τη φυλή, τη δικαιοσύνη και τις ανισότητες», σημείωνε ο ίδιος στο κείμενο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Περισσότερα, στο hashtag #THESHOWMUSTBEPAUSED, στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το περιοδικό δημοσίευσε τη λίστα του με τους 50 κορυφαίους δίσκους της χρονιάς.

Οκτώ tracks από φρέσκα εγχώρια ονόματα, που παίζουν ανατρεπτικά με τις γιορτινές διαθέσεις.  Τα ακούτε σήμερα στο

Ακούστε την εκδοχή του Τζίμη Πολιούδη στο «Τι Να Σου Προσφέρω».

FEATURED TODAY

 

Στην αντίπερα όχθη από εκεί που στάθηκε το τρίπτυχο του "sex, drugs & rock 'n' roll",  μια ομάδα από hardcore punks της Washington D.C. ...

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος γυρνάει στο 1970 και ακούει ξανά και ξανά το ομώνυμο LP των Olympians.

H Τάνια Σκραπαλιώρη φτιάχνει το χορευτικό soundtrack των ημερών, με επιλογές για όλα τα γούστα, όσο γυαλίζει τα παπούτσια της για να χορέψει σε μια πίστα

Top