Αγωγή σε αμερικανικό φεστιβάλ -που ακυρώθηκε- για τη μη επιστροφή χρημάτων

Η υποχρέωση για παρακολούθηση μελλοντικού φεστιβάλ δεν ικανοποίησε κάποιους...

news.team
news.team

Η πανδημία και η ακύρωση μουσικών φεστιβάλ έχει φέρει αρκετά νέα δεδομένα στις διοργανώσεις. Οι εταιρίες συναυλιών και φεστιβάλ αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, αφού όχι μόνο δεν θα έχουν τα έσοδα τα οποία είχαν υπολογίσει για φέτος, ώστε να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα των προπωλήσεων. Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η δική μας, έχει δοθεί η δυνατότητα στις εταιρίες αυτές να προσφέρουν ένα κουπόνι αντίστοιχης αξίας, το οποίο ο καταναλωτής μπορεί να χρησιμοποιήσει για επόμενη διοργάνωση της εταιρίας, μέσα σε ένα εύλογο και σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ένα αμερικάνικο φεστιβάλ, λοιπόν, το Ultra Music Festival του Μαϊάμι, αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα της προπώλησης του φεστιβάλ και κάλεσε τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τα εισιτήρια αυτά είτε για τη διοργάνωση του 2021, είτε για εκείνη του 2022. Αυτή της η απόφαση δεν άρεσε σε κάποιους, κι έτσι οι Samuel Hernandez και Richard Montoure κατέθεσαν αγωγή εναντίον της διοργανώτριας εταιρίας. 

Αν και οι όροι της συναυλίας αναφέρουν ότι η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να επιστρέψει μερικώς ή ολικώς τα χρήματα ή να μην επιστρέψει καθόλου το αντίτιμο σε μετρητά σε περίπτωση μη τέλεσης της διοργάνωσης, οι Hernandez και Montoure απαιτούν την επιστροφή των χρημάτων τους, καθώς η παρακολούθηση ενός άλλου event, με διαφορετικό line-up, δεν είναι το ίδιο, ενώ και η ύπαρξη ενός τέτοιου όρου ισχυρίζονται ότι πρέπει να κριθεί ως καταχρηστική. Μένει να δούμε (με ενδιαφέρον) ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Massive Attack συνεργάζονται με τους Algiers, τον Saul Williams και τους Young Fathers στο νέο τους υλικό που

43 χρόνια μετά κυκλοφορεί ένα επίσημο clip του κομματιού.

FEATURED TODAY

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Top