Πέθανε ο Lucky Peterson, ένας από τους πιο σημαντικούς μπλουζμαν της εποχής μας

Ήταν μόλις 55 ετών, αλλά άφησε πίσω τον θρύλο του στο σύγχρονο blues.

news.team
news.team

Σε ηλικία μόλις 55 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Lucky Peterson. 

Για πολλούς ήταν ο απόλυτος performer – «η τριπλή απειλή του Blues» όπως τον αποκάλεσαν. Μας μετέφερε, μέσα απ’ τα blues του 21ου αιώνα που έπαιζε, τις gospel, rock και jazz επιρροές που κουβαλούσε. 

Παραδομένος στη μαγεία του blues από τα 5 μόλις χρόνια του, όταν ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο, ο «Son of a Bluesman» ανακαλύφθηκε ουσιαστικά από τον Willie Dixon και συνεργάστηκε στην πορεία με την Etta James, τον Bobby Bland, τον Otis Rush και δεκάδες άλλους.

Ο Lucky Peterson έπεσε θύμα "εκτεταμένου εγκεφαλικού επεισοδίου". Πέθανε ξαφνικά την Κυριακή, σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας, όπως ανακοίνωσαν οι συγγενείς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Lucky Peterson", αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στα αγγλικά και γαλλικά στη σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook.

Διαβάστε εδώ τι έγραψε η Λίλα Τζαμούση για την εμφάνισή του στο Half Note πριν 9 χρόνια.

FEATURED TODAY

Μαύροι Πάνθηρες, chicanos, ασιάτες, LGBTQ κοινότητα, φόνοι, αντικουλτούρα, μουσική στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '60 αποτελούν τα κινητήρια ...

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και

Top
0
Shares