Διάσημοι καλλιτέχνες και νομπελίστες: «Όχι, δεν θέλουμε επιστροφή στην κανονικότητα»

Το πρόβλημα είναι συστημικό, ο καταναλωτισμός μας οδήγησε στο να αρνηθούμε τη ζωή καθαυτή, αναφέρουν σε κοινή τους επιστολή.

news.team
news.team

Διακόσιοι καλλιτέχνες και επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο απευθύνουν έκκληση εναντίον μιας «επιστροφής στην κανονικότητα» μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Με κοινή τους επιστολή, ηθοποιοί (Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέιν Φόντα, Κέιτ Μπλάνσετ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μόνικα Μπελούτσι κ.α.) τραγουδιστές (Madonna), σκηνοθέτες, φωτογράφοι, νομπελίστες της Ιατρικής, της Χημείας και της Φυσικής και όχι μόνο, σημειώνουν ότι η πανδημία του κορονοϊού είναι μια «τραγωδία», αλλά «η κρίση έχει το καλό ότι μας προσκαλεί να αντιμετωπίσουμε τα ουσιώδη ζητήματα».

Οι καλλιτέχνες και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το πρόβλημα είναι συστημικό και ότι η οικολογική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί μια "μετα-κρίση", διότι «ο καταναλωτισμός μας οδήγησε στο να αρνηθούμε τη ζωή καθαυτή: αυτή των φυτών, αυτή των ζώων και αυτή ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Η ρύπανση, η άνοδος της θερμοκρασίας και η καταστροφή των φυσικών ειδών οδηγούν τον κόσμο σε ένα σημείο ρήξης», συνεχίζουν στο κοινό τους άρθρο.

Στην επιστολή τους καλούν τους ηγέτες και τους πολίτες «να βγουν από την αστήρικτη λογική που εξακολουθεί να επικρατεί για να εργασθούν επιτέλους για μια βαθιά αναθεώρηση των στόχων, των αξιών και της οικονομίας». Ένας «ριζικός μετασχηματισμός επιβάλλεται σε όλα τα επίπεδα, όμως δεν θα συμβεί χωρίς μαζική και αποφασιστική στράτευση, διότι είναι θέμα επιβίωσης όσο και αξιοπρέπειας και συνέπειας», σύμφωνα με το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;-

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

Top