Πέθανε ο Florian Schneider των Kraftwerk

Τεράστια μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών.

news.team
news.team

Επιβεβαιώθηκε μόλις: ο Florian Schneider, συνιδρυτής των Kraftwerk, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Η ιστορία των Kraftwerk, είναι με τον τρόπο της η ιστορία όλης της ηλεκτρονικής μουσικής, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε. 

Από το avant-garde συγκρότημα των Oganisation των Ralf Hütter & Florian Schneider-Esleben (1968) μέχρι το live άλμπουμ 3-D The Catalogue (2017), η τετράδα από το Ντίσελντορφ έσπρωξε την ηλεκτρονική φόρμα στα όριά της και γέννησε το electro pop στυλ των 1980s, το house των 1990s και το techno των '00s. 

Οι Ralf Hutter και Florian Schneider (ως το 2008, οπότε αποχώρησε ο τελευταίος) σχημάτισαν τους Kraftwerk. Συναντήθηκαν όντας φοιτητές, παρακολούθησαν μια συναυλία του Karlheinz Stockhausen υπό την επήρεια LSD και όλα άρχισαν να μορφοποιούνται μέσα τους.

Στην πορεία συνεργάστηκαν με αρκετούς μουσικούς για να υποστηρίξουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Ένας από τους αρχικούς συνεργάτες ήταν και ο Klaus Dinger των Neu!. Οι δυο πιο σταθεροί διαχρονικά συνεργάτες, που θεωρούνται σχεδόν μέλη, είναι ο Wolfgang Flur και ο Karl Bartos, που είχε περάσει και από τα μέρη μας. Απηύδησαν όμως λόγω των αργών ρυθμών της μπάντας και, από την εποχή του Electric Café και μετά (1986), πήγαν για άλλα.

R.I.P.

Διαβάστε επίσης:
Kraftwerk: Οι Άνθρωποι και οι Μηχανές

FEATURED TODAY

Μαύροι Πάνθηρες, chicanos, ασιάτες, LGBTQ κοινότητα, φόνοι, αντικουλτούρα, μουσική στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '60 αποτελούν τα κινητήρια ...

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και

Top
0
Shares