Πέθανε ο κιμπορντίστας των Stranglers, Dave Greenfield

Τέλος στα 71 του, μετά από μάχη με τον Covid-19, για τον μουσικό που ευθύνεται για το "Golden Brown".

news.team
news.team

Ο κιμπορντίστας των Stranglers, Dave Greenfield, πέθανε στα 71 του χρόνια, λόγω του κορονοϊού, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο Greenfield γεννήθηκε το 1949 στο Μπράιτον της Αγγλίας και ήταν ο άνθρωπος πίσω από τη βασική ιδέα της μουσικής του "Golden Brown", την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία των Stranglers (κομμάτι το οποίο οι συνοδοιπόροι του στην μπάντα δεν θεωρούσαν δυνητικό single).

Ο συνοδοιπόρος του στην μπάντα, Jean-Jacques Burnel, έγραψε για τον θάνατό του:

«Το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου, ο πολύ καλός μου φίλος και χρόνιος συνεργάτης για 45 χρόνια, η μουσική ιδιοφυΐα που άκουγε στο όνομα Dave Greenfield, έφυγε από τη ζωή, όντας ένα από τα θύματα της μεγάλης πανδημίας του 2020. Όλοι στην παγκόσμια οικογένεια των Stranglers θρηνούμε και στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Pam».

Από το Rock In Athens 1985

 

Ολόκληρη η εμφάνιση των Stranglers στο Fuzz, τον Δεκέμβριο του 2019

 

Οι Stranglers στο Avopolis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε και δείτε το "Woman" που μας κάνει να περιμένουμε τον νέο δίσκο της βρετανής ράπερ λίγο περισσότερο.

Ακούστε το "Higher Power" που ακούστηκε πρώτη φορά επίσημα μέσω διαστημικής αποστολής, με χορευτές-ολογράμματα να ...

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον μήνα που μας έφτασε μέχρι το Πάσχα ακούσαμε μερικούς από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ως τώρα.

Ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια διαλογή των πιο αξιόλογων ειδικών κυκλοφοριών που μας φέρνει φέτος η γιορτή των δισκοπωλείων στις 12 Ιουνίου και τις 17 Ιουλίου.

O Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania, ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Annie Clark σε αντίστροφη μέτρηση, λίγο πριν την κυκλοφορία του Daddy's Home.

Top