Μεγάλη είναι και θα είναι η επίπτωση της πανδημίας στις πωλήσεις των βινυλίων, σύμφωνα με έρευνα του Vinyl Alliance. Δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση τα αγαπημένα αποκτήματα των απανταχού μουσικόφιλων, όταν το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η έρευνα επισημαίνει και τις κινήσεις των μεγάλων online καταστημάτων, όπως της Amazon, τα οποία μετακινούνται και ενισχύουν κλάδους που είναι σημαντικοί για την τρέχουσα κατάσταση - και όσο και να χτυπιόμαστε, τα βινύλια δεν είναι σίγουρα προϊόντα άμεσης ανάγκης.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι εταιρίες που παράγουν βινύλιο είναι ανοιχτές και παράγουν, αλλά υπάρχει πτώση σε νέες παραγγελίες, ενώ το lockdown έχει επηρεάσει τις μεταφορές και έχει αυξήσει τόσο τα κόστη, όσο και τις καθυστερήσεις. Όλη η αλυσίδα έχει επηρεαστεί, κι αυτό δεν είναι κάτι που θα τελειώσει εύκολα.

{modulepos textlink}

Τέλος, η έρευνα επεκτάθηκε και στους απανταχού fans / συλλέκτες του βινυλίου, οι οποίοι επισημαίνουν την πίστη τους για το format και τον χρόνο που περνούν πλέον εντός σπιτιού, "ξεσκονίζοντας" τη συλλογή τους για διαμάντια που είχαν αφήσει στην άκρη. Και η αλήθεια αυτή είναι - εν μέσω καραντίνας, φωτογραφίες, παλιά βινύλια, περιοδικά και πάσης φύσεως μουσικά και μη αντικείμενα και memorabilia, έχουν βγει στην επιφάνεια. 
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured