news.team

Άλλος ένας μουσικός-θύμα του Covid-19, ο Wallace Roney έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια, ύστερα από επιπλοκές που σχετίζονταν με τον ιό.

Ο μουσικός πέθανε σε νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ, την Τρίτη 31/3, όπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος τύπου Lydia Liebman, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω πως ο εμβληματικός τρομπετίστας και τζαζ θρύλος Wallace Roney πέθανε λόγω επιπλοκών του κορονοϊού, σήμερα το πρωί. Το να δουλέψω με τον Wallace ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της ζωής μου. Ήταν τιμή μου να τον εκπροσωπώ και να είμαι μέρος του μουσικού του κόσμου. Δεν μπορώ καν να ξεκινήσω να εκφράζω πόσο πολύ θα μου λείψει ο ίδιος αλλά και η μουσική του».

Η καριέρα του τζαζ τρομπετίστα, που γεννήθηκε το 1960 στη Φιλαδέλφεια, διήρκησε πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Έπιασε για πρώτη φορά την τρομπέτα στα 12 του χρόνια, ενώ στην πορεία της καριέρας του βρέθηκε δίπλα σε βαρέων βαρών ονόματα: βρέθηκε στους Jazz Messengers πλάι στον Art Blakey, το 1991 έπαιξε μαζί με τον Miles Davis στο Montreux Jazz Festival, στα 80s και τα 90s ηχογράφησε για την ετικέτα της Blue Note, ενώ στην λίστα των ονομάτων με τα οποία συνεργάστηκε βρίσκουμε αυτά των Chick Corea, Pharoah Sanders και Ornette Coleman. Είχε στην κατοχή του και ένα βραβείο Grammy για το A Tribute to Miles του 1994 που ηχογράφησε με τον Tony Williams και τα εναπομείναντα μέλη του κουιντέτου του Miles Davis. 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured