Με βάση τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι τον Φεβρουάριο, ένα από τα πιο «χοτ» μουσικά συμβάντα του φετινού Απριλίου θα λάμβανε χώρα στα σινεμά τα οποία θα πρόβαλλαν το νέο και πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ Beastie Boys Story του βραβευμένου με Όσκαρ Αμερικανού σκηνοθέτη Spike Jonze για την ιστορία των Beastie Boys: στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης μπορείτε να δείτε ένα επίσημο trailer διάρκειας 2 λεπτών και 45 δευτερολέπτων.

Η πανδημία του κορωνοϊού, όμως, αναγκάζει την κινηματογραφική πρεμιέρα της 4ης Απριλίου να αναβληθεί μέχρι νεοτέρας, με τους ιθύνοντες να αναζητούν πλέον νέα ημερομηνία, μάλλον προς το καλοκαίρι. Το ντοκιμαντέρ, ωστόσο, θα προβληθεί κανονικά στις 24 Απριλίου από την Apple TV+, πάνω ακριβώς στην επέτειο για το οριακό άλμπουμ του 1994 Ill Communication.

Ο Jonze έχει βασιστεί σε εκτενείς συνεντεύξεις με τους Mike Diamond και Adam Horovitz (έχοντας ως βάση το 571 σελίδων Beastie Boys Book του 2018) για να φτιάξει το φιλμ, το οποίο επισήμως λανσάρεται ως «η ιστορία τριών φίλων, που ενέπνευσαν ο ένας τον άλλον και τον κόσμο». Άλλωστε ο ίδιος μόνο άγνωστος δεν τους είναι: προτού γνωρίσει τις δικές του σκηνοθετικές δόξες, ήταν ο άνθρωπος πίσω από το βιντεοκλίπ για το θρυλικό τους τραγούδι "Sabotage".

Στα πλαίσια της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ, έχει προγραμματιστεί και η έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο Beastie Boys, το οποίο θα περιέχει πάνω από 200 φωτογραφίες του Jonze από τις συνεργασίες του με το γκρουπ, πολλές αδημοσίευτες μέχρι σήμερα. Οι Diamond & Horovitz έχουν αναλάβει τα συνοδευτικά κείμενα.

Πατώντας εδώ, στο μεταξύ, μπορείτε να διαβάσετε την εκτενή συνέντευξη που έδωσε ο Mix Master Mike στην Πέννυ Γέρου για τις σελίδες μας, στην οποία μίλησε και για τη συνεργασία του με τους Beastie Boys.

{youtube}ZCyqR2RXoQU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured