news.team

φωτογραφία: Joseph Cultice

O hard & heavy ήχος διαθέτει αρκετούς βιρτουόζους της ηλεκτρικής κιθάρας, που εκνευρίζουν συνήθως τους πιο εναλλακτικούς μουσικόφιλους με επιδείξεις τεχνικής και φλύαρα σολαρίσματα. Όταν όμως ο λόγος πάει στον Joe Satriani, υπάρχει σεβασμός ακόμα και από τους μη θιασώτες, καθώς είναι γενική η αναγνώρισή του όχι μόνο ως ουσιαστικού τεχνίτη, μα και ως συνθέτη.

Στα 63 του φέτος, ο Αμερικανός μουσικός έχει περίπου 2 χρόνια να φανεί στη δισκογραφία -από το άλμπουμ του 2018 What Happens Next, το οποίο τον βρήκε να σκαρφαλώνει στο #42 των Η.Π.Α., στο #40 της Βρετανίας, στο #20 της Αυστραλίας, στο #45 του Καναδά και στο #51 της Γερμανίας. Πατώντας εδώ, μπορείτε να διαβάσετε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Μιχάλης Τσαντίλας.

Κινούμενος αρκετά γρήγορα, ο Satriani είναι τώρα έτοιμος για την επιστροφή του. Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δίνει τώρα στη δημοσιότητα ένα καινούριο κομμάτι ονόματι "Nineteen Eighty": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ του.

Όσον αφορά τον ρετρό ήχο του κομματιού, ο Satriani διευκρινίζει: «γύρισα πίσω στην εποχή που δούλευα με τους Squares, την πρώτη μου μπάντα. Ήμουν τεράστιος fan του Eddie Van Halen, στο μυαλό μου είναι αυτός που αποκρυστάλλωσε εκείνη την εποχή».

Το "Nineteen Eighty" προλογίζει το νέο άλμπουμ Shapeshifting, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου από τη Legacy Recorings, σε διεθνή διανομή της Sony Music. Ο Satriani θα το υποστηρίξει με μια παγκόσμια περιοδεία, η οποία αναμένεται να περάσει και από την Ευρώπη το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

{youtube}xSayYNy28TA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured