Εκτός από το πραγματικά αξέχαστο όνομά τους, οι Napalm Death από το Meriden της Αγγλίας αναδείχθηκαν και σε πρωτοπόρους του grindcore ήχου, βρίσκοντας μια μοναδική διασύνδεση μεταξύ του death metal της δεκαετίας του 1980 και της punk αισθητικής στο ντεμπούτο τους Scum (1986), την οποία και τελειοποίησαν κατόπιν, την εποχή του Harmony Corruption (1990). Διόλου τυχαία, αυτός ήταν και ο δίσκος που άρχισε να τους βγάζει από το underground, πιάνοντας ένα #67 στα βρετανικά charts της εποχής.

Σήμερα, δεν έχει μείνει πια στο γκρουπ κανείς από τους 2 ιδρυτές του, αλλά και κανένα από τα μέλη της πρώτης (σταθερής) σύνθεσης, παραμένει όμως λίγο-πολύ ατόφιο το line-up που έφτιαξε το Harmony Corruption και τα μετέπειτα άλμπουμ. Τελευταία τους παρουσία στη δισκογραφία ήταν το Apex Predator - Easy Meat του 2015 (Βρετανία #15, Η.Π.Α. #202, Γαλλία #99, Γερμανία #36), για το οποίο μπορείτε να δείτε τι είχε γράψει σε μας ο Στυλιανός Τζιρίτας, πατώντας εδώ.

Τώρα, οι Napalm Death ετοιμάζονται να επιστρέψουν και, στα πλαίσια αυτά, δίνουν στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "Logic Ravaged By Brute Force": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κομμάτι αντιπροσωπεύει ένα νέο ΕΡ που επίσης λέγεται Logic Ravaged By Brute Force και περιλαμβάνει και μια διασκευή στο "White Cross" των Sonic Youth. Φαίνεται όμως ότι αποτελεί και πρώτη «γεύση» για κάποιο επερχόμενο άλμπουμ, που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα έρθει μέσα στο 2020. Το ΕΡ κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τη Century Media σε 7ιντσο βινύλιο διαφόρων χρωμάτων (μαύρο, μπλε, πράσινο, πορτοκαλί), ενώ αναμένονται και 100 κόπιες σε neon κίτρινο στις 28 Φεβρουαρίου.

{youtube}ecqiuhmHeK0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured