Οι Napalm Death ανάμεσα στη Λογική και στην Ωμή Δύναμη

Ακούστε το νέο τους τραγούδι

news.team
news.team
Εκτός από το πραγματικά αξέχαστο όνομά τους, οι Napalm Death από το Meriden της Αγγλίας αναδείχθηκαν και σε πρωτοπόρους του grindcore ήχου, βρίσκοντας μια μοναδική διασύνδεση μεταξύ του death metal της δεκαετίας του 1980 και της punk αισθητικής στο ντεμπούτο τους Scum (1986), την οποία και τελειοποίησαν κατόπιν, την εποχή του Harmony Corruption (1990). Διόλου τυχαία, αυτός ήταν και ο δίσκος που άρχισε να τους βγάζει από το underground, πιάνοντας ένα #67 στα βρετανικά charts της εποχής.

Σήμερα, δεν έχει μείνει πια στο γκρουπ κανείς από τους 2 ιδρυτές του, αλλά και κανένα από τα μέλη της πρώτης (σταθερής) σύνθεσης, παραμένει όμως λίγο-πολύ ατόφιο το line-up που έφτιαξε το Harmony Corruption και τα μετέπειτα άλμπουμ. Τελευταία τους παρουσία στη δισκογραφία ήταν το Apex Predator - Easy Meat του 2015 (Βρετανία #15, Η.Π.Α. #202, Γαλλία #99, Γερμανία #36), για το οποίο μπορείτε να δείτε τι είχε γράψει σε μας ο Στυλιανός Τζιρίτας, πατώντας εδώ.

Τώρα, οι Napalm Death ετοιμάζονται να επιστρέψουν και, στα πλαίσια αυτά, δίνουν στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "Logic Ravaged By Brute Force": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κομμάτι αντιπροσωπεύει ένα νέο ΕΡ που επίσης λέγεται Logic Ravaged By Brute Force και περιλαμβάνει και μια διασκευή στο "White Cross" των Sonic Youth. Φαίνεται όμως ότι αποτελεί και πρώτη «γεύση» για κάποιο επερχόμενο άλμπουμ, που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα έρθει μέσα στο 2020. Το ΕΡ κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τη Century Media σε 7ιντσο βινύλιο διαφόρων χρωμάτων (μαύρο, μπλε, πράσινο, πορτοκαλί), ενώ αναμένονται και 100 κόπιες σε neon κίτρινο στις 28 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα πριμοδοτούνται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζουν ελληνικά τραγούδια. Ποια είναι τα τρία άμεσα νομοθετήματα για τη

Εξελίξεις έχουμε και σε αυτό τον τομέα, με ετοιμασίες για άμεση λειτουργία του οργανισμού.

Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες απουσίας, έρχεται νέο άλμπουμ.

FEATURED TODAY

Music Types: Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε την αυτοβιογραφία του Tricky, Hell Is Round The Corner και κατάλαβε πως, όταν έχεις ζήσει ανάμεσα στη βιωματική φθορά

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος νιώθει νοσταλγία για ζεστά καλοκαίρια, μακριά από τις μεγαλουπόλεις. Γι' αυτό και κατεβάζει από το ράφι δύο ...

Top
0
Shares