φωτογραφία: Tim Tronckoe

Ξεκινώντας από τη μικρή πόλη Kitee της Φινλανδίας το 1996, οι Nightwish γιγαντώθηκαν σε εμπορικό φαινόμενο του symphonic metal ήχου, γενόμενοι ιδιαιτέρως αγαπητοί και στη χώρα μας (μεταξύ άλλων).

Το 2005 το γκρουπ κλυδωνίστηκε από την απόφαση να απολυθεί η μπροστάρισσα Tarja Turunen -η οποία ακόμα συζητιέται έντονα στις τάξεις των fans- ωστόσο επέζησε και με τραγουδίστρια πλέον (από το 2013) την Ολλανδέζα Floor Jansen απέδειξε στη δεκαετία που μόλις μας άφησε ότι παραμένει δημοφιλέστατο: το άλμπουμ του 2015 Endless Forms Most Beautiful τους βρήκε να κατακτούν το #1 της Φινλανδίας, το #34 των Η.Π.Α., το #12 της Βρετανίας, το #16 της Αυστραλίας, το #12 της Γαλλίας, το #13 του Καναδά, το #2 της Γερμανίας, το #31 της Ιαπωνίας, αλλά και το #9 της Ελλάδας (δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Παναγιώτης Λουκάς, εδώ).

Έκτοτε δεν είχαμε νέα από τους Nightwish, όμως τώρα σήμανε η ώρα της επιστροφής. Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, οι Φινλανδοί έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι ονόματι "Noise": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Stobe Harju.

Το "Noise" προλογίζει το νέο άλμπουμ Human. :II: Nature., το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου από τη Nuclear Blast.

{youtube}LczGSoibRe8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured