φωτογραφία: Dennis Morris

Αν δεν είχε πεθάνει το 1981 από μελάνωμα -μόλις στα 36 του- ο Bob Marley θα γινόταν 75 ετών φέτος. Παρότι όμως μας χωρίζουν πια σχεδόν 40 χρόνια από τότε, παραμένει μια φιγούρα με τεράστια δημοφιλία, η οποία δείχνει να ανανεώνεται διαρκώς με όλο και νεότερους θαυμαστές.

Για να εορταστεί λοιπόν αυτή η επέτειος, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα επίσημο βιντεοκλίπ για το "Redemption Song" που είχε βγάλει πίσω στο 1980 μαζί με τους Wailers, στον δίσκο Insurgence: είναι δουλειά των Octave Marsal & Theo De Gueltzl και μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειάς του, η κόρη του Cedella Marley είπε στο Billboard ότι έμειναν όλοι πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα: «κάτσαμε 6 μήνες με τον Octave και τον Theo και το πήγαμε όλο σελίδα-σελίδα, κοιτώντας διαρκώς για το τι μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε».

Το "Redemption Song" κυκλοφόρησε και σε single τότε, όμως είχε κάποια τύχη μόνο στη Νέα Ζηλανδία (#22). Μετά τον θάνατο του Marley, ωστόσο, αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο σημαντικές του δημιουργίες: το περιοδικό Rolling Stone το έχει συμπεριλάβει στα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών, ενώ το New Statesman το θεωρεί ένα από τα 20 κορυφαία απ' όσα έχουν αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο.

{youtube}yv5xonFSC4c{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured