Ξεκινώντας το 1991 από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, οι Katatonia μπορεί να ξεκίνησαν παίζοντας death/doom metal, αλλά με τα χρόνια ευτύχησαν να μετρηθούν ανάμεσα στις δυνάμεις ενός πιο «σκοτεινού» progressive metal, με αποκορύφωμα το άλμπουμ του 2009 Night Is The New Day (Σουηδία #39, Γερμανία #77, Γαλλία #141).

Η τελευταία μέχρι σήμερα δουλειά τους The Fall Of Hearts επιβεβαίωσε πίσω στο 2016 το επιτυχές τους πέρασμα στην αμερικανική αγορά (Σουηδία #31, Η.Π.Α. #188, Βρετανία #70, Αυστραλία #62 Γερμανία #11, Γαλλία #100) και τώρα οι Katatonia δηλώνουν έτοιμοι για επιστροφή.

Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Lacquer": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Lacquer" προλογίζει το νέο άλμπουμ City Burials, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου από την Peaceville.

Η μπάντα, στο μεταξύ, ξεκίνησε ήδη τη σχετική περιοδεία υποστήριξης την Παρασκευή που μας πέρασε και έχει στο πρόγραμμά της και στην Αθήνα: την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, θα τους δούμε live στο Gagarin. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 29 ευρώ, για περισσότερες πληροφορίες και για τα σημεία φυσικής & online προπώλησης, πατήστε εδώ.

{youtube}zGvZhRFBQ_I{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured