news.team

Με τη σπουδαία ποιητική κληρονομιά του Γιάννη Ρίτσου αποφάσισε να «συνομιλήσει» ο Κ.ΒΗΤΑ, συντονίζοντας τα ηλεκτρονικά του σε μια οπτικοακουστική εμπειρία, που θα αποτελέσει επίκεντρο της νέας παράστασης Ο Κόσμος Είναι Ένας.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος ο Κ.ΒΗΤΑ, ήρθε σε επαφή με την ποίηση του Ρίτσου όταν ήταν έφηβος. «Η ποιητική του στάση και μέθοδος, ο τρόπος που κατέγραφε τις εμπειρίες του, ήταν αποκάλυψη», σημειώνει σχετικά, «οι εικόνες του ήταν κι αυτές τόσο παράξενες, τόσο εντυπωσιακά ακριβείς. Είχε έναν μοναδικό τρόπο να αντιστρέφει το συνηθισμένο για να εκφράσει την αθάνατη αλήθεια».

Η παράσταση αποτελεί μια μεγάλη ζωντανή εγκατάσταση με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και βίντεο του Νίκου Πατρελάκη, γυρισμένα σε διάφορα τοπία της Πελοποννήσου. «Αφεθήκαμε στο τυχαίο», δηλώνει για τη διαδικασία ο μουσικός και σκηνοθέτης, «περιπλανηθήκαμε με τις κάμερες σε μικρούς ορεινούς δρόμους και έρημες απόμερες παραλίες, κοιτάξαμε ανατολές και δύσεις, παρακολουθήσαμε με υπομονή τα σύννεφα να ταξιδεύουν στον ορίζοντα».

Επί σκηνής, τα ποιήματα του Ρίτσου θα αποδώσουν ο ίδιος ο Κ.ΒΗΤΑ, μαζί με την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου, έχοντας ως φόντο τους ambient ηχοτοπία, πιάνο και επεξεργασμένες φωνές.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα). Προβλέπονται 4 συνολικά παραστάσεις (30 και 31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου). Η τιμή των εισιτηρίων είναι στα 20 και 15 ευρώ, ενώ υπάρχουν και φοιτητικά/παιδικά εισιτήρια, στα 10 ευρώ.

{youtube}9vTswG0Jhp4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured