Ανάμεσα στα σκληρά γκρουπ που κατά την τρέχουσα δεκαετία πέτυχαν να ξανοιχτούν και στα πιο alternative ακροατήρια, είναι και οι Νορβηγοί Kvelertak -πέρυσι μάλιστα περιμέναμε να τους δούμε τόσο σε Αθήνα, όσο και Θεσσαλονίκη, μα οι προγραμματισμένες συναυλίες ακυρώθηκαν.

Τελευταία μέχρι στιγμής παρουσία τους στη δισκογραφία ήταν το άλμπουμ του 2016 Nattesferd (Νορβηγία #2, Γερμανία #24, Αυστραλία #99), τώρα όμως βρίσκονται καθ' οδόν για την επιστροφή τους στο προσκήνιο. Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Crack Of Doom", για το οποίο οι Νορβηγοί συνεργάζονται με τον τραγουδιστή/κιθαρίστα των Mastodon, Troy Sanders: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Stian Andersen.

«Στείλαμε στον Troy ένα demo του τραγουδιού, καθώς νιώσαμε ότι ορισμένα μέρη ήταν ταμάμ για τη φωνή του», δήλωσαν οι Kvelertak, «και ευτυχώς του άρεσε και ενδιαφέρθηκε να το κάνουμε μαζί. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας».

Κατά τα λοιπά, το "Crack Of Doom" βρίσκει τους Kvelertak με νέο τραγουδιστή, καθώς το καλοκαίρι του 2018 ο Ivar Nikolaisen αντικατέστησε τον Erlend Hjelvik. Προλογίζει δε ένα καινούριο άλμπουμ με τίτλο Splid, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2020 από τη Rise Records.

{youtube}VTgGTLys078{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured