news.team

Δύο μεγάλους άσσους τράβηξε από το μανίκι της η Phoebe Bridgers ενόψει των φετινών Χριστουγέννων, αφού κατάφερε να φέρει δίπλα της τη Fiona Apple και τον τραγουδιστή των National, Matt Berninger, για μια από κοινού διασκευή στο "Silent Night": μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο παρακάτω.

Γνωστό σε μας ως "Άγια Νύχτα", το "Silent Night" γράφτηκε το 1818 από τον Αυστριακό συνθέτη Franz Xaver Gruber σε (γερμανικούς) στίχους του Joseph Mohr, με στόχο να ακουστεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία του χωριού Oberndorf, που άνηκε τότε στην Αυστριακή Αυτοκρατορία. Το 1859 το τραγούδι μεταφράστηκε στα αγγλικά και σιγά-σιγά γνώρισε τόσο μεγάλη δημοτικότητα στις Η.Π.Α., ώστε πολλοί το θεωρούν πια παραδοσιακό.

H διασκευή των Bidgers, Apple & Berninger βασίζεται σε εκείνη που έκαναν πίσω στο 1966 οι Simon & Garfunkel, μόνο που τώρα τα πρωτοσελίδα που ακούγονται από το ραδιοφωνικό δελτίο ειδήσεων (με τον Berninger να έχει τον ρόλο του εκφωνητή) προέρχονται από το 2019. Το κομμάτι κυκλοφορεί σε 7ιντσο single βινυλίου, το οποίο εντάσσεται στη σειρά 7 Inches For Planned Parenthood, με όλα τα κέρδη να ενισχύουν τον οργανισμό Planned Parenthood: μια μη κυβερνητική αμερικάνικη οργάνωση η οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά παράλληλα προσφέρει και σημαντικό έργο στον οικογενειακό προγραμματισμό και στην αντισύλληψη.

Η Phoebe Bridgers κλείνει έτσι με τον καλύτερο τρόπο αυτήν τη δεκαετία, στην οποία πέτυχε να γίνει σημείο αναφοράς στο indie folk στερέωμα. Μέσα μάλιστα στο 2019 την είδαμε να συγκροτεί και τους Better Oblivion Community Center με τον Conor Oberst, με τους οποίους κι έβγαλε ένα ομώνυμο άλμπουμ (Βρετανία #76): πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Ανδρέας Κύρκος.

Η Fiona Apple, με τη σειρά της, προλογίζει ωραία τη δική της δισκογραφική επιστροφή, που απ' ότι φαίνεται θα συμβεί με τη νέα χρονιά. Όσο για τον Matt Berninger, συνδέεται άμεσα με το δικό μας συναυλιακό καλοκαίρι του 2020, αφού θυμίζουμε ότι οι National έρχονται στην Ελλάδα την Κυριακή 14 Ιουνίου (στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ), ως headliners στο φεστιβάλ AthensRocks, με δεύτερο όνομα τους πολυσυζητημένους Idles. Η προπώληση τρέχει ήδη σε φυσικά σημεία μα και online -μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, για όλες τις λεπτομέρειες.

{youtube}tPOnGd2w1Go{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured