Πολλοί ήταν όσοι έλεγαν πέρυσι τον Σεπτέμβρη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι καλά θα έκαναν όσοι αρέσκονταν στη μουσική του Tekashi 6ix9ine να πάνε να δουν την πρώτη του συναυλία στη χώρα μας (δείτε τι έγραψε γι' αυτήν ο ανταποκριτής μας Δημήτρης Μεντές, πατώντας εδώ), γιατί δύσκολα θα γλίτωνε τη φυλακή -οπότε η επόμενη φορά μπορεί να αργούσε πολύ.

Ο 23χρονος Νεοϋρκέζος ράπερ φάνηκε ωστόσο να τη γλιτώνει, μέχρι που έμπλεξε για ακόμα μία φορά, όταν η αμερικανική αστυνομία «έδεσε» με στοιχεία τη στενή του σχέση με τη συμμορία Nine Trey Bloods, προχωρώντας στη σύλληψή του (Νοέμβριος 2018).

Ο κατά κόσμον Daniel Hernandez, ο οποίος βρέθηκε στο #2 της Αμερικής και στο #30 της Βρετανίας πίσω στο 2018 με το δισκογραφικό του ντεμπούτο Dummy Boy, ακολούθησε έκτοτε τις συμβουλές των δικηγόρων του και κατέθεσε επίσημα εναντίον των άλλων μελών της συμμορίας όταν έφτασε η ώρα της δίκης. Ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να πέσει στα μαλακά, εφόσον αντιμετώπιζε σοβαρότατες κατηγορίες (συνωμοσία, απόπειρα δολοφονίας, συνωμοσία για τη διακίνηση ηρωίνης κτλ.), που μπορούσαν να τον στείλουν πίσω από τα κάγκελα για πολλά χρόνια.

Τη συνεργασία αυτή αναγνώρισε και ο δικαστής Paul Engelmayer, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη δίκη που δημοσίευσε το Inner City Press, ο οποίος έκανε λόγο για «μια σοφή απόφαση». Τόνισε ωστόσο ότι κάθε άλλο παρά πείστηκε για το ότι η ως τώρα κράτησή του (13 μήνες) και ο κίνδυνος μιας βαριάς καταδίκης σωφρόνισαν τον Tekashi 6ix9ine, ενώ αρνήθηκε να δεχτεί ότι η συμμετοχή του στη συμμορία είχε παθητικό χαρακτήρα: «πριν τη δική σου συμμετοχή, δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για επιθέσεις ενάντια στο προσωπικό που συνόδευε διάφορους άλλους ράπερ στις ζωντανές τους εμφανίσεις».

Για τους λόγους αυτούς, ο Engelmayer καταδίκασε τον Tekashi 6ix9ine σε 2 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, ενώ επέβαλλε συμπληρωματικά 35.000 δολάρια πρόστιμο, 300 ώρες κοινωφελούς υπηρεσίας και 5ετή επίβλεψή του από την αστυνομία, ύστερα από την αποφυλάκισή του, με αυστηρούς όρους ως προς την τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος. Παρά ταύτα, δέχτηκε να μετρήσουν οι ως τώρα 13 μήνες κάθειρξης στην ποινή φυλάκισης, πράγμα που σημαίνει ότι ο ράπερ θα αφεθεί ελεύθερος τον Νοέμβρη του 2020.

{youtube}gAs9HZC9c7Y{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured