Για πολλούς μουσικόφιλους, Red Hot Chili Peppers χωρίς John Frusciante, δεν γίνεται. Ή ίσως και να γίνεται, πάντως θα λείπει κάτι ουσιώδες δίχως τον χαρακτηριστικό του ήχο στην κιθάρα.

Ήταν ακριβώς πριν 10 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2009, όταν ο Νεοϋορκέζος τραγουδιστής και πολυοργανίστας ανακοίνωσε ότι δεν ήταν πλέον μέλος στο δημοφιλέστατο γκρουπ -αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι τους είχε αφήσει ήδη από το 2008. Στη δεκαετία αυτή επικεντρώθηκε έτσι στη σόλο καριέρα του και σε διάφορες συνεργασίες, με τελευταία παρουσία το ΕΡ του 2017 Trickfinger II με το παράλληλο όχημα των Trickfinger.

Πριν λίγο, όμως, οι Red Hot Chili Peppers ανακοίνωσαν επισήμως ότι ο John Frusciante είναι και πάλι κιθαρίστας τους -πράγμα βέβαια που σημαίνει ότι φεύγει ο αντικαταστάτης του Josh Klinghoffer. «Τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε», δήλωσαν «και είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τον καιρό που πέρασε μαζί μας, αλλά και για τα αναρίθμητα δώρα τα οποία μοιραστήκαμε».

Αυτό σημαίνει ότι οι Red Hot Chili Peppers καταφτάνουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020 με τον Frusciante στις τάξεις τους -τον οποίον δεν είχαμε δει στην τελευταία τους επίσκεψη το 2012 (πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι είχε γράψει τότε γι' αυτήν στις σελίδες μας ο Γιώργος Μιχαλόπουλος).

Υπενθυμίζουμε ότι οι Red Hot Chili Peppers θα είναι οι headliners του Ejekt Festival 2020, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στo Markopoulo Park στο Μαρκόπουλο. Ο χώρος απέχει 25 λεπτά από την Αθήνα και έχει ήδη υπάρξει μέριμνα για να πραγματοποιηθούν δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων με προορισμό τη συναυλία από τον σταθμό προαστιακού «Κορωπί» -και αντίστροφα, μετά το τέλος του φεστιβάλ. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβρη, τόσο σε φυσικά σημεία, όσο και ηλεκτρονικά. Στην πρώτη φάση προπώλησης, η Zώνη Β΄ κοστίζει 58 ευρώ, η Ζώνη Α΄ 110 ευρώ και θα υπάρξει και περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων στα 180 ευρώ.

{youtube}YlUKcNNmywk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured