Άγια Νύχτα, με τη Sharon Van Etten

Επιστρέφει με μια διασκευή της στο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο άσμα

news.team
news.team
Δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με το Remind Me Tomorrow της Sharon Van Etten, το οποίο τη βρήκε μάλιστα να χάνει έδαφος και σε απήχηση, ειδικά στην πατρίδα Αμερική (Η.Π.Α. #94, Βρετανία #30, Γαλλία #134). Για άλλους, ωστόσο, έφτανε και περίσσευε για να τη βάλουν στους πρωταγωνιστές του 2019: πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τι έγραψε ο Μιχάλης Τσαντίλας στις δικές μας σελίδες για το άλμπουμ.

Τώρα, η τραγουδοποιός επιστρέφει στο προσκήνιο με αφορμή τα επικείμενα Χριστούγεννα, δίνοντας στη δημοσιότητα μια διασκευή της στο κλασικό και αγαπημένο άσμα των ημερών "Silent Night": μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Όπως μαθαίνουμε, η Van Etten είχε ετοιμάσει τη διασκευή το 2018, με στόχο να μπει στο ταινιάκι μικρού μήκους του Eric Paschal Johnson The Letter, όπου τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Μπαίνει λοιπόν τώρα στα Amazon Originals, τη μουσική σειρά δηλαδή της γνωστής αλυσίδας Amazon, οπότε ο μόνος τρόπος για να το ακούσετε είναι πατώντας εδώ.

Γνωστό σε μας ως "Άγια Νύχτα", το "Silent Night" γράφτηκε το 1818 από τον Αυστριακό συνθέτη Franz Xaver Gruber σε (γερμανικούς) στίχους του Joseph Mohr, με στόχο να ακουστεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία του χωριού Oberndorf, που άνηκε τότε στην Αυστριακή Αυτοκρατορία. Το 1859 το τραγούδι μεταφράστηκε στα αγγλικά και σιγά-σιγά γνώρισε τόσο μεγάλη δημοτικότητα στις Η.Π.Α., ώστε πολλοί το θεωρούν πια παραδοσιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε όλες τις πληροφορίες για τα εισιτήρια και την προπώληση
Ακούστε πώς έγιναν τα θρυλικά "Δειλινά", για τον κύκλο με Τα Σκέτα

FEATURED TODAY

 

Η δεκαετία του 1980 είναι ξανά «στη μόδα», μαζί και η μουσική της, είτε με διεθνούς εμβέλειας αναβιώσεις των τότε ήχων (το post-punk έρχεται άμεσα κατά ...

Ένα μωσαϊκό της ζωής της, πιασάρικο και ξεσηκωτικό, σχεδόν διονυσιακό, αλλά και πολύ αιχμηρό την ίδια στιγμή για να χαϊδεύει αυτιά, έχοντας επίγνωση ότι το ...
Στο μουσικό συνέδριο Eurosonic στο Groningen της Ολλανδίας, στην ουσιαστική δηλαδή Eurovision των indie της Ευρώπης, φτωχός συγγενής ήταν και πάλι η Ελλάδα.
Top
0
Shares
0
Shares
Στo avopolis.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στο site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies και την πολιτική απορρήτου. More details…