news.team

Δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με το Remind Me Tomorrow της Sharon Van Etten, το οποίο τη βρήκε μάλιστα να χάνει έδαφος και σε απήχηση, ειδικά στην πατρίδα Αμερική (Η.Π.Α. #94, Βρετανία #30, Γαλλία #134). Για άλλους, ωστόσο, έφτανε και περίσσευε για να τη βάλουν στους πρωταγωνιστές του 2019: πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τι έγραψε ο Μιχάλης Τσαντίλας στις δικές μας σελίδες για το άλμπουμ.

Τώρα, η τραγουδοποιός επιστρέφει στο προσκήνιο με αφορμή τα επικείμενα Χριστούγεννα, δίνοντας στη δημοσιότητα μια διασκευή της στο κλασικό και αγαπημένο άσμα των ημερών "Silent Night": μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Όπως μαθαίνουμε, η Van Etten είχε ετοιμάσει τη διασκευή το 2018, με στόχο να μπει στο ταινιάκι μικρού μήκους του Eric Paschal Johnson The Letter, όπου τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Μπαίνει λοιπόν τώρα στα Amazon Originals, τη μουσική σειρά δηλαδή της γνωστής αλυσίδας Amazon, οπότε ο μόνος τρόπος για να το ακούσετε είναι πατώντας εδώ.

Γνωστό σε μας ως "Άγια Νύχτα", το "Silent Night" γράφτηκε το 1818 από τον Αυστριακό συνθέτη Franz Xaver Gruber σε (γερμανικούς) στίχους του Joseph Mohr, με στόχο να ακουστεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία του χωριού Oberndorf, που άνηκε τότε στην Αυστριακή Αυτοκρατορία. Το 1859 το τραγούδι μεταφράστηκε στα αγγλικά και σιγά-σιγά γνώρισε τόσο μεγάλη δημοτικότητα στις Η.Π.Α., ώστε πολλοί το θεωρούν πια παραδοσιακό.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured