Το φθινόπωρο του 2002, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ξεκινούσε το Gagarin, στο 205 της Λιοσίων, θέλοντας -κατά δήλωσή του- να γίνει κάτι παραπάνω από ένας ακόμα συναυλιακός χώρος: «Αυτό που μας έκαιγε πάνω απ’ όλα, ήταν ένα δημιουργικό άσυλο κόντρα στο mainstream, που θα συμφιλίωνε τις δύο μεγάλες μας αγάπες, τη μουσική – και ιδιαίτερα, αυτό που αποκαλούμε για λόγους ενδοσυνεννόησης "ροκ εν ρολ" - και τον κινηματογράφο».

Κι αυτό που πάνω από όλα πέτυχε την ένωση, ήταν το 1ο Gimme Shelter Film Festival.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε φέτος μία ακόμα σαιζόν και συνεχίζει δυναμικά σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, με την πρώτη πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ του John Brewer Beside Bowie: The Mick Ronson Story.

Ο John Brewer υπήρξε μάνατζερ του David Bowie κι έτσι έζησε από κοντά τα γεγονότα που καταγράφει, βασιζόμενος σε ένα μοναδικό αρχειακό υλικό. Επίκεντρο βέβαια του ντοκιμαντέρ είναι ο Mick Ronson (1946-1993) και οι συνεργασίες που είχε ως μουσικός, συνθέτης, στιχουργός ή/και παραγωγός με τον Bowie, τον Lou Reed, τον Morrissey, τον Bob Dylan ή τους Mott The Hoople.

Τη βραδιά στο Gagarin θα ανοίξει ένα live tribute στον David Bowie με το ειδικά συγκροτημένο σχήμα των Heroes (21.00). Κατόπιν, στις 21.40, θα πουν δυο λόγια για την ταινία η Μαρία Παππά (δημοσιογράφος, Lifo), η Μαρία Πετρίδη (ραδιοφωνική παραγωγός, Athens Voice Radio) και ο Θεοδόσης Μίχος (ραδιοφωνικός παραγωγός Best 92,6, αρχισυντάκτης Popaganda). Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει στις 22.00, με τη διάρκειά του να ανέρχεται σε 102 λεπτά.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ (ηλεκτρονική προπώληση εδώ).

{youtube}f3jh6LSgwow{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured