Το Gimme Shelter Film Festival φέρνει σε πρώτη πανελλήνια προβολή το ντοκιμαντέρ Beside Bowie: The Mick Ronson Story

Σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο Gagarin

news.team
news.team
Το φθινόπωρο του 2002, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ξεκινούσε το Gagarin, στο 205 της Λιοσίων, θέλοντας -κατά δήλωσή του- να γίνει κάτι παραπάνω από ένας ακόμα συναυλιακός χώρος: «Αυτό που μας έκαιγε πάνω απ’ όλα, ήταν ένα δημιουργικό άσυλο κόντρα στο mainstream, που θα συμφιλίωνε τις δύο μεγάλες μας αγάπες, τη μουσική – και ιδιαίτερα, αυτό που αποκαλούμε για λόγους ενδοσυνεννόησης "ροκ εν ρολ" - και τον κινηματογράφο».

Κι αυτό που πάνω από όλα πέτυχε την ένωση, ήταν το 1ο Gimme Shelter Film Festival.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε φέτος μία ακόμα σαιζόν και συνεχίζει δυναμικά σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, με την πρώτη πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ του John Brewer Beside Bowie: The Mick Ronson Story.

Ο John Brewer υπήρξε μάνατζερ του David Bowie κι έτσι έζησε από κοντά τα γεγονότα που καταγράφει, βασιζόμενος σε ένα μοναδικό αρχειακό υλικό. Επίκεντρο βέβαια του ντοκιμαντέρ είναι ο Mick Ronson (1946-1993) και οι συνεργασίες που είχε ως μουσικός, συνθέτης, στιχουργός ή/και παραγωγός με τον Bowie, τον Lou Reed, τον Morrissey, τον Bob Dylan ή τους Mott The Hoople.

Τη βραδιά στο Gagarin θα ανοίξει ένα live tribute στον David Bowie με το ειδικά συγκροτημένο σχήμα των Heroes (21.00). Κατόπιν, στις 21.40, θα πουν δυο λόγια για την ταινία η Μαρία Παππά (δημοσιογράφος, Lifo), η Μαρία Πετρίδη (ραδιοφωνική παραγωγός, Athens Voice Radio) και ο Θεοδόσης Μίχος (ραδιοφωνικός παραγωγός Best 92,6, αρχισυντάκτης Popaganda). Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει στις 22.00, με τη διάρκειά του να ανέρχεται σε 102 λεπτά.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ (ηλεκτρονική προπώληση εδώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Virginie Despentes που χτίζει ένα σύμπαν γεμάτο αντι-ήρωες και πολλή μουσική στο

Top