φωτογραφία: Allen Beaulieu

Ο απροσδόκητος θάνατος του Prince τον Απρίλιο του 2016 άφησε στους κληρονόμους του όχι μόνο έναν πολύ σημαντικό κατάλογο, αλλά και έναν πλούτο ακυκλοφόρητου υλικού. Και όλοι ξέραμε ότι, αργά ή γρήγορα, θα το εκμεταλλεύονταν, ποντάροντας στην αέναη δημοφιλία του σπουδαίου Αμερικανού καλλιτέχνη.

Νωρίτερα λοιπόν μέσα στη χρονιά, είδαμε να βγαίνει το άλμπουμ Originals (Η.Π.Α. #15, Βρετανία #21, Αυστραλία #18, Γαλλία #32, Καναδάς #66, Γερμανία #26, Ιαπωνία #15), γεμάτο με demo τραγουδιών που έγραψε για λογαριασμό άλλων καλλιτεχνών από το 1981 ως το 1991, τα οποία είχε όμως πρωτοηχογραφήσει με τη δική του φωνή -μπορείτε να δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Ανδρέας Κύρκος, πατώντας εδώ.

Τώρα, δόθηκαν στη δημοσιότητα 2 ακόμα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Prince, παρμένα από άλλες πηγές. Ο λόγος για το "I Feel For You" και το "Don't Let Him Fool Ya", τα οποία και μπορείτε να ακούσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

{youtube}6v43z_4r_6k{/youtube}

To "I Feel For You" είναι σε ακουστική, demo μορφή και προέρχεται από τις ηχογραφήσεις του 1979 που έδωσαν το 2ο του άλμπουμ Prince. Στην εποχή του δεν κυκλοφόρησε καν ως single, αργότερα όμως (1984) έγινε επιτυχία, διασκευασμένο από την Chaka Khan.

Το "Don't Let Him Fool Ya", πάλι, μας πάει στο 1982, στις ηχογραφήσεις για το 5ο του άλμπουμ 1999. Πρόκειται για τραγούδι που κόπηκε στην τελική ευθεία της tracklist και ήταν εδώ και χρόνια γνωστό στους fans, εμφανιζόμενο σε διάφορες ανεπίσημες μορφές.

Η εκδοχή που δημοσιεύεται τώρα είναι η πλέον επίσημη, ηχογραφημένη στο home studio Kiowa Trail, το οποίο διατηρούσε τότε ο Prince στο Chanhassen της Μινεσότα. Προλογίζει δε μια νέα, super deluxe επανέκδοση του 1999, που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τη Warner σε 5 CD και 10 δίσκους βινυλίου, προσφέροντας το ορίτζιναλ άλμπουμ σε remastered ήχο, συνοδεία 35 αδημοσίευτων κομματιών από το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 1981 και Ιανουαρίου 1983.

Μαζί, θα υπάρχουν νέα liner notes -ανάμεσα μάλιστα στους συγγραφείς υπάρχει και η έκπληξη του Duff McKagan, μπασίστα των Guns N' Roses- και σπάνιες φωτογραφίες, αλλά κι ένα DVD με αποσπάσματα από τη συναυλία που έδωσε ο Prine τον Δεκέμβριο του 1982 στο Houston Summit. Θα περιλαμβάνεται δε και ακόμα μία συναυλία, σε CD -ένα μεταμεσονύχτιο live στο Ντιτρόιτ, τον Νοέμβριο του 1982.

{youtube}AlBabpqIfXQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured