news.team

φωτογραφία: Δημήτρης Καπάνταης

Αν και πρωτοέγιναν γνωστοί έξω από τους metal κύκλους λόγω μιας σειράς εμπρησμών σε εκκλησίες και λόγω της δολοφονίας του κιθαρίστα τους Øystein "Euronymous" Aarseth από το πρώην μέλος τους Varg Vikernes (των Burzum) το 1993, οι Mayhem ξεπέρασαν συν τω χρόνω εκείνο το αιματοβαμμένο cult στάτους και πλέον αναγνωρίζονται ευρέως ως κορυφές της νορβηγικής black metal αισθητικής: το ντεμπούτο τους De Mysteriis Dom Sathanas (1994) αποδείχθηκε σε ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ ολόκληρου του 20ού αιώνα για όλο το φάσμα του «σκληρού» ήχου.

To νέο τους άλμπουμ Daemon, μόλις λίγων ημερών, βρίσκει τους φίλους τους να το υποδέχονται με ανάμεικτες διαθέσεις (δείτε τι έγραψε στις δικές μας σελίδες ο ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης, πατώντας εδώ). Κάτι ωστόσο που δεν εμποδίζει το σχετικό promo να συνεχίσει ακάθεκτο -αυτήν τη φορά, μάλιστα, με μια ιστορική κίνηση για το γκρουπ, αφού ποτέ πριν δεν είχαν γυρίσει επίσημο βιντεοκλίπ για τραγούδι τους. Συνέβη λοιπόν κι αυτό και στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης μπορείτε να δείτε το σκηνοθετημένο από τον Johan Bååth "Falsified & Hated".

«Όταν μου ζητήθηκε να φτιάξω το πρώτο βιντεοκλίπ στην ιστορία των Mayhem το σκέφτηκα πολύ», σχολίασε ο Bååth, «γιατί δεν ήθελα να κάνω ένα τυπικό black metal κλιπ, μα να τους πάω ένα βήμα παραπέρα. Μαζί λοιπόν με τον Ziggy Jonas Rasmusson σκεφτήκαμε ένα δωμάτιο σε σχήμα πεντάγωνου με τοίχους γεμάτους τελετουργικά σύμβολα. Και στο μέσον βάλαμε ένα οργανικό νεοπλάσμα με μορφή σαν όγκου, το οποίο να νιώθεις ότι αναπνέει με κάποια σκοτεινή ενέργεια».

{youtube}e7jResTj9qc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured