news.team

φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Στα 46 του, ο Andrew Bird από το Lake Forest του Ιλινόι είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους πολυοργανίστες στον αμερικάνικο indie ήχο. Παρά ταύτα, δείχνει να έχει χάσει κοινό σε βάθος δεκαετίας, αν κρίνουμε τόσο από τις εμπορικές επιδόσεις του φετινού δίσκου My Finest Work Yet (Η.Π.Α. #141, Γαλλία #117), όσο και από τους λίγους που πήγαν το καλοκαίρι στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος για να τον δουν στα πλαίσια του Summer Nostos Festival 2019 -σε μια κατά τα λοιπά πολύ ωραία συναυλία, όπως βρήκε ο ανταποκριτής μας Δημήτρης Μεντές (δείτε εδώ).

Παρά ταύτα, ο Andrew Bird κάθε άλλο παρά πτοείται, αφού επέστρεψε αυτές τις μέρες με μια νέα κυκλοφορία-έκπληξη στη Loma Vista: ένα ΕΡ τιτλοφορούμενο HARK!, γεμάτο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάποια καινούρια και κάποιες διασκευές. Στον σύνδεσμο παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε ένα από τα καινούρια, ονόματι "Alabaster".

«Ποτέ δεν είχα την παρόρμηση να φτιάξω έναν χριστουγεννιάτικο δίσκο μέχρι πέρυσι τον Φεβρουάριο», δήλωσε σχετικά ο Bird, «πολλοί άνθρωποι περνάνε δύσκολα με τα Χριστούγεννα, ωστόσο τέτοιες γιορτές εξυπηρετούν έναν σκοπό για όλους μας -να δημιουργήσουν ασφάλεια, ζεστασιά και μια ατμόσφαιρα μέσα στο σκοτάδι και στο κρύο της εποχής, που μπορεί να διαλύσει το πνεύμα μας».

{youtube}Z0zx9FE2C-c{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured