φωτογραφία: Sonia Szóstak

Από το 2001 ως τις μέρες μας, οι Deerhunter του Bradford Cox λογίζονται στις συνεπείς indie δυνάμεις του 21ου αιώνα. Με το Halcyon Days του 2010, μάλιστα, έκαναν και το μεγάλο βήμα εξόδου από το underground: σκαρφάλωσαν στο #37 των εθνικών charts στις Η.Π.Α., έγιναν ορατοί πρώτη φορά και στη Βρετανία (έστω κι αν δεν ξεπέρασαν το #79 στους καταλόγους επιτυχιών), ενώ για αρκετούς είναι δίσκος που θα φιγουράρει ψηλά στις «λίστες της δεκαετίας», οι οποίες ήδη δημοσιεύονται κατά το παρόν διάστημα στον μουσικό Τύπο.

Φέτος, το γκρουπ επέστρεψε με τον νέο δίσκο Why Hasn’t Everything Already Disappeared?, για τον οποίον μπορείτε να δείτε τι έγραψε στις σελίδες μας ο Άγγελος Κλειτσίκας, πατώντας εδώ.

Ενώ όμως φαινομενικά είναι ακόμα απασχολημένοι με το σχετικό promo, οι Deerhunter δίνουν τώρα στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο, 12λεπτο τραγούδι ονόματι "Timebends": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο ίδιος ο Bradford Cox.

Το τραγούδι γράφτηκε live στο στούντιο τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε, στη μόνη βραδιά που η μπάντα έμεινε στη Νέα Υόρκη, περιγράφεται δε ως «εν μέρει αυτοσχεδιαστικό».

Η περιοδεία για το Why Hasn’t Everything Already Disappeared?, εντωμεταξύ, αναμένεται να φέρει τους Deerhunter για πρώτη φορά και στην Ελλάδα -θα παίξουν στην Αθήνα (στο Fuzz), την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Η προπώληση συνεχίζεται στα 25 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 28 ευρώ. Εισιτήρια υπάρχουν ηλεκτρονικά (στο www.viva.gr και στο www.fuzzclub.gr/event/deerhunter/), τηλεφωνικά (11 876) και σε φυσικά σημεία (Kαταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni's, Viva Spot Τεχνόπολης).

{youtube}O5WpcvWxw0I{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured