Αποχαιρετισμός στον Ginger Baker

Τέλος στα 80 για έναν από τους σπουδαιότερους ντράμερ της rock ιστορίας

news.team
news.team
Σπουδαίος ντράμερ της rock ιστορίας και «απίστευτη μούρη», όπως έγραψε πρόσφατα και ο Μάκης Μηλάτος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Ginger Baker έχτισε το όνομά του με τους Cream στα 1960s, όμως θεωρείται σήμερα επιδραστικός για τη fusion σχολή της τζαζ, για τη world μουσική, ακόμα και για το heavy metal.

Ο Άγγλος μουσικός ταλανιζόταν από πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Το 2014 κατάφερε βέβαια να βγάλει το σόλο άλμπουμ Why? -το πρώτο του μετά από 16 χρόνια- αλλά το 2016 χρειάστηκε να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς, ενώ υπέφερε και από μια άσχημη πτώση κατόπιν.

Πριν κάποιες μέρες, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι βρισκόταν και πάλι στο νοσοκομείο, «σε κρίσιμη κατάσταση» και ζήτησε από τους φίλους του να προσευχηθούν γι' αυτόν.

Για πολλούς fans, αυτό ήταν ένα σινιάλο ότι επρόκειτο να πεθάνει και πολλοί γέμισαν έτσι με posts και αναφορές τα social media, δείχνοντας την εκτίμησή τους προς τον Baker.

Παρά ταύτα, ο Baker έδωσε πραγματικά γενναία μάχη να κρατηθεί στη ζωή, κόντρα σε κάθε ιατρική πρόβλεψη. Το αναπόφευκτο τέλος, όμως, ήρθε, όπως ανακοίνωσε πριν μερικά λεπτά το BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αθηναίος παραγωγός χαλάει κόσμο διεθνώς χάρη (και) στη συνεργασία του με τη Λένα Πλάτωνος
Και για τα 2 ονόματα, θα είναι ο πρώτος τους ερχομός στην Ελλάδα

FEATURED TODAY

Όντας φλεγματικός και βγάζοντας επιδεικτικά τη γλώσσα, ο μουσικός από το Σικάγο επικρίνει τον πόλεμο του George W. Bush στο Ιράκ έχοντας ως σταθερές του μια

Oι δημιουργοί που (ενωμένοι) αλλάζουν τη μουσική και τον κόσμο μας

Ξεκίνησαν πάνω στον «πυρετό» του nu metal, αλλά πλέον έχουν συμπληρώσει παραπάνω από 25 χρόνια πορείας, χαράζοντας τον δικό τους δρόμο στον αμερικάνικο ...
Top
0
Shares
0
Shares
Στo avopolis.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στο site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies και την πολιτική απορρήτου. More details…