Αποχαιρετισμός στον Ginger Baker

Τέλος στα 80 για έναν από τους σπουδαιότερους ντράμερ της rock ιστορίας

news.team
news.team
Σπουδαίος ντράμερ της rock ιστορίας και «απίστευτη μούρη», όπως έγραψε πρόσφατα και ο Μάκης Μηλάτος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Ginger Baker έχτισε το όνομά του με τους Cream στα 1960s, όμως θεωρείται σήμερα επιδραστικός για τη fusion σχολή της τζαζ, για τη world μουσική, ακόμα και για το heavy metal.

Ο Άγγλος μουσικός ταλανιζόταν από πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Το 2014 κατάφερε βέβαια να βγάλει το σόλο άλμπουμ Why? -το πρώτο του μετά από 16 χρόνια- αλλά το 2016 χρειάστηκε να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς, ενώ υπέφερε και από μια άσχημη πτώση κατόπιν.

Πριν κάποιες μέρες, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι βρισκόταν και πάλι στο νοσοκομείο, «σε κρίσιμη κατάσταση» και ζήτησε από τους φίλους του να προσευχηθούν γι' αυτόν.

Για πολλούς fans, αυτό ήταν ένα σινιάλο ότι επρόκειτο να πεθάνει και πολλοί γέμισαν έτσι με posts και αναφορές τα social media, δείχνοντας την εκτίμησή τους προς τον Baker.

Παρά ταύτα, ο Baker έδωσε πραγματικά γενναία μάχη να κρατηθεί στη ζωή, κόντρα σε κάθε ιατρική πρόβλεψη. Το αναπόφευκτο τέλος, όμως, ήρθε, όπως ανακοίνωσε πριν μερικά λεπτά το BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και σε αυτές θα βρείτε από παλιό καλό Bollywood, μέχρι 70s acid western.

Τα πέντε μέλη του απόλυτου boy band ένωσαν τις δυνάμεις τους εξ αποστάσεως για το iHeartRadio's Living Room

Τέλος στα 59 του χρόνια, για τον μουσικό που θήτευσε δίπλα σε ονόματα όπως ο Miles Davis, ο Ornette Coleman και ο Art

FEATURED TODAY

Πίσω στο 1992, η 28άχρονη Αμερικανίδα δεν σχετιζόταν ούτε με την ηλεκτρονική επίγευση που άφησαν τα 1980s, ούτε με τον grunge ορυμαγδό που ακουγόταν στον ...
Το 1993, ο Αμερικανός βιοφυσικός και συγγραφέας Gregory Stock δημιούργησε για λογοτεχνικούς σκοπούς τον Metaman: έναν υπερ-οργανισμό, που, συνδυάζοντας ...
Ο γνώριμος χαρακτήρας του Rob γίνεται τώρα μια μαύρη, ανεξάρτητη, δυναμική, bisexual γυναίκα, με δικό της δισκάδικο στο Μπρούκλιν. Όμως το νέο σίριαλ, αν και
Top
0
Shares
0
Shares