Αποχαιρετισμός στον Ginger Baker

Τέλος στα 80 για έναν από τους σπουδαιότερους ντράμερ της rock ιστορίας

news.team
news.team
Σπουδαίος ντράμερ της rock ιστορίας και «απίστευτη μούρη», όπως έγραψε πρόσφατα και ο Μάκης Μηλάτος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Ginger Baker έχτισε το όνομά του με τους Cream στα 1960s, όμως θεωρείται σήμερα επιδραστικός για τη fusion σχολή της τζαζ, για τη world μουσική, ακόμα και για το heavy metal.

Ο Άγγλος μουσικός ταλανιζόταν από πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Το 2014 κατάφερε βέβαια να βγάλει το σόλο άλμπουμ Why? -το πρώτο του μετά από 16 χρόνια- αλλά το 2016 χρειάστηκε να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς, ενώ υπέφερε και από μια άσχημη πτώση κατόπιν.

Πριν κάποιες μέρες, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι βρισκόταν και πάλι στο νοσοκομείο, «σε κρίσιμη κατάσταση» και ζήτησε από τους φίλους του να προσευχηθούν γι' αυτόν.

Για πολλούς fans, αυτό ήταν ένα σινιάλο ότι επρόκειτο να πεθάνει και πολλοί γέμισαν έτσι με posts και αναφορές τα social media, δείχνοντας την εκτίμησή τους προς τον Baker.

Παρά ταύτα, ο Baker έδωσε πραγματικά γενναία μάχη να κρατηθεί στη ζωή, κόντρα σε κάθε ιατρική πρόβλεψη. Το αναπόφευκτο τέλος, όμως, ήρθε, όπως ανακοίνωσε πριν μερικά λεπτά το BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

Το φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Virginie Despentes που χτίζει ένα σύμπαν γεμάτο αντι-ήρωες και πολλή μουσική στο

Top