Σπουδαίος ντράμερ της rock ιστορίας και «απίστευτη μούρη», όπως έγραψε πρόσφατα και ο Μάκης Μηλάτος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Ginger Baker έχτισε το όνομά του με τους Cream στα 1960s, όμως θεωρείται σήμερα επιδραστικός για τη fusion σχολή της τζαζ, για τη world μουσική, ακόμα και για το heavy metal.

Ο Άγγλος μουσικός ταλανιζόταν από πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Το 2014 κατάφερε βέβαια να βγάλει το σόλο άλμπουμ Why? -το πρώτο του μετά από 16 χρόνια- αλλά το 2016 χρειάστηκε να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς, ενώ υπέφερε και από μια άσχημη πτώση κατόπιν.

Πριν κάποιες μέρες, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι βρισκόταν και πάλι στο νοσοκομείο, «σε κρίσιμη κατάσταση» και ζήτησε από τους φίλους του να προσευχηθούν γι' αυτόν.

Για πολλούς fans, αυτό ήταν ένα σινιάλο ότι επρόκειτο να πεθάνει και πολλοί γέμισαν έτσι με posts και αναφορές τα social media, δείχνοντας την εκτίμησή τους προς τον Baker.

Παρά ταύτα, ο Baker έδωσε πραγματικά γενναία μάχη να κρατηθεί στη ζωή, κόντρα σε κάθε ιατρική πρόβλεψη. Το αναπόφευκτο τέλος, όμως, ήρθε, όπως ανακοίνωσε πριν μερικά λεπτά το BBC.

{youtube}4Gze0PxDKgQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured