news.team

Αν και το pub rock παρέμεινε κυρίως βρετανική υπόθεση, γνώρισε περιορισμένη διάδοση και διεθνώς, ανάμεσα σε όσους ακολούθησαν το punk νήμα που ξεπήδησε από το Νησί.

Ανάμεσα στα ονόματα που καθόρισαν το είδος (και επηρέασαν και το επικείμενο punk κύμα με την «άναρχη» αντιμετώπιση του rock 'n' roll) ήταν και οι Eddie And The Hot Rods από το Canvey Island του Essex. Η μπάντα ξεκίνησε το 1975, έχοντας ως κινητήριο της μοχλό τον τραγουδιστή και συνιδρυτή Barrie Masters και σύντομα είδε τους Sex Pistols να ανοίγουν τις συναυλίες τους -σε μία μάλιστα από αυτές, στο Λονδίνο (1976), οι τελευταίοι έσπασαν μία από τις κιθάρες των Rods.

Το γκρουπ κατάφερε να σημειώσει μια σημαντική top-40 επιτυχία το 1976, τραγουδώντας για την "Teenage Depression" των ημερών (#35), αλλά γνώρισε τη μεγαλύτερή του αποδοχή από το κοινό το 1977, όταν σκόραρε ένα #9 με το "Do Anything You Wanna Do". 

Το 1981 οι Eddie And The Hot Rods διαλύθηκαν, αλλά ο Masters θα πρωταγωνιστούσε σε ένα σύντομο reunion το διάστημα 1984-1985 και έπειτα στην πλήρη αναδραστηριοποίησή τους το 2000. Τελευταίος τους σταθμός στη δισκογραφία ήταν το 2011 με το άλμπουμ 35 Years Of Teenage Depression, το οποίο περιλάμβανε νέες στούντιο ηχογραφήσεις στον κατάλογό τους. 

Σύμφωνα με πηγές του BBC, που επιβεβαιώθηκαν επισήμως και από την πλευρά του γκρουπ, ο Barrie Masters πέθανε ξαφνικά, από αίτια που για την ώρα παραμένουν αδιευκρίνιστα -κάποιες πρώτες πληροφορίες, μιλάνε για καρδιά. Ήταν 63 ετών και ο θάνατός του ενδεχομένως να είναι το οριστικό τέλος της διαδρομής για τους Eddie And The Hot Rods.

{youtube}x3srDTWS2L4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured