news.team

Ξεκινώντας το 1997 από τη μικρή πόλη Joensuu της ανατολικής Φινλανδίας, οι Insomnium αφομοίωσαν τα μαθήματα της σουηδικής melodeath σχολής (At The Gates, Dark Tranquillity και In Flames), πετυχαίνοντας να γίνουν από τους κύριους εκφραστές της μουντάδας και της μελαγχολίας εκείνης που πολλάκις έχει συνδεθεί με τη σκληρή μουσική παρακαταθήκη του σκανδιναβικού Βορρά. 

Όπως μάλιστα διαπιστώσαμε και μέσα στο 2018, όταν φάνηκαν για συναυλία στην Αθήνα, έχουν πολλούς φίλους και στη χώρα μας (θυμηθείτε τι έγραψε για τη βραδιά ο ανταποκριτής μας Γιάννης Καγκελάρης, πατώντας εδώ).

Τελευταία τους δουλειά μέχρι σήμερα ήταν το άλμπουμ του 2016 Winter's Gate, το οποίο τους χάρισε το πρώτο τους νούμερο 1 στην πατρίδα Φινλανδία, καθώς κι ένα #19 στη Γερμανία. Τώρα, όμως, βρίσκονται καθ' οδόν για τη δισκογραφική τους επιστροφή. Στα πλαίσια έτσι του σχετικού promo, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακόμα καινούριο τραγούδι: το λένε "Pale Morning Star" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Pale Morning Star" προλογίζει το νέο άλμπουμ Heart Like A Grave, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου από τη Century Media. 

{youtube}rJ89F9xoG08{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured