Δεν είχε μεγάλη δισκογραφία ο Jimmy Spicer, ούτε και υπήρξε συνεπής στις καταθέσεις του μετά το 1985, όταν λίγο-πολύ αποσύρθηκε από τα μουσικά πράγματα. Όμως η ιστορία τον έγραψε ανάμεσα στις πρωτοπόρες φιγούρες του αμερικάνικου χιπ χοπ, για τη δράση του στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στο μεταίχμιο προς τα 1980s. 

Παιδί του Μπρούκλιν, ο Spicer μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και ήδη από τα εφηβικά του χρόνια στράφηκε προς όσα έμελλε να γεννήσουν την -ακόμα ανύπαρκτη- χιπ χοπ κουλτούρα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 έστηνε τα δικά του πάρτυ με μια ομάδα συνομηλίκων που είχαν το όνομα Star Lite Disco και σιγά-σιγά άρχισε να στέλνει demo σε δισκογραφικές εταιρείες. 

Τον Μάρτιο του 1980 η Dazz Records έβγαλε το 12ιντσο single Adventures Οf Super Rhyme (Rap), ένα από τα πρώτα του χιπ χοπ, το οποίο χάρισε στον Jimmy Spicer αρκετή underground φήμη για να συνεχίσει. Το 1982, στο single "The Bubble Bunch" εμφανίστηκε το πρώτο remix (το έκανε ο Jellybean Benitez), ενώ πιο γνωστή του στιγμή στάθηκε το single του 1983 "Money (Dollar Bill Y'all)". 

Το 2018 ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες, ενώ ο promoter του επιβεβαίωσε τώρα επισήμως στο αμερικάνικο Τύπο ότι πέθανε πριν λίγες μέρες. Ήταν 61 ετών.

«Super Rhyme, το πρώτο rap που έμαθα στη ζωή του», έγραψε ως αποχαιρετισμό στο προσωπικό του Twitter ο Snoop Dogg, μαζί με αρκετούς ακόμα επώνυμους του χώρου.

{youtube}nkGLco0tGqc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured