news.team

Η 16χρονη Γκρέτα (Gretha Thunberg) και ο υπερ-προβεβλημένος της αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είναι μέρες τώρα το πιο «hot» θέμα συζήτησης στα διεθνή social media -με την Ελλάδα να μην πάει πίσω, αφού καθημερινά ανταλλάσσονται γνώμες και διαξιφισμοί γύρω από το πρόσωπό της, σε Facebook και σε Twitter. 

Δεν ήθελε λοιπόν πολύ μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος να σχετιστεί (και) με τη μουσική, πόσο μάλλον όταν το ίντερνετ ευνοεί τη δημιουργία ευφάνταστων ερασιτεχνικών mash-ups, τα οποία έχουν κατά καιρούς αποσπάσει γενικό θαυμασμό.

Με τον λόγο που εκφώνησε η Gretha Thunberg στα Ηνωμένα Έθνη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή να κάνει τον γύρω του κόσμου και το περιοδικό Time να την κάνει εξώφυλλο, μιλώντας για «την ηγετική φιγούρα της επόμενης γενιάς», ο John Mollusk σκέφτηκε την περίφημη death metal σχολή που έβγαλε η πατρίδα της Σουηδία. Κι έτσι, ανακάτεψε τον περίφημο πια λόγο της με ανάλογη μουσική δικής του σύνθεσης, προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να τσεκάρει και τους Suaka, την «ινδονησιακή thrash metal μπάντα του», που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να τσεκάρετε τα αποτελέσματα στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο. 

{youtube}CLxpgRqxtEA{/youtube}

O YouTuber The Kiffess, πάλι, σκέφτηκε τον ίδιο λόγο της Thunberg να ανακατεύεται με το "Right Here, Right Now" -την ηλεκτρονική δηλαδή επιτυχία του Fatboy Slim από το μακρινό 1998 (Βρετανία #2, Αυστραλία #28, Γαλλία #56, Γερμανία #47). 

Το αποτέλεσμα άρεσε τόσο στον ίδιο τον Fatboy Slim, ώστε πόσταρε το mash-up στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, φτιάχνοντας ένα συνοδευτικό βιντεάκι γι' αυτό. Μπορείτε να ακούσετε και να δείτε πατώντας εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured