H Γκρέτα, o Fatboy Slim και το ...σουηδικό death metal!

Ο αγώνας της 16χρονης ενάντια στην κλιματική αλλαγή, φτάνει ως τα μουσικά πράγματα

news.team
news.team

Η 16χρονη Γκρέτα (Gretha Thunberg) και ο υπερ-προβεβλημένος της αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είναι μέρες τώρα το πιο «hot» θέμα συζήτησης στα διεθνή social media -με την Ελλάδα να μην πάει πίσω, αφού καθημερινά ανταλλάσσονται γνώμες και διαξιφισμοί γύρω από το πρόσωπό της, σε Facebook και σε Twitter. 

Δεν ήθελε λοιπόν πολύ μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος να σχετιστεί (και) με τη μουσική, πόσο μάλλον όταν το ίντερνετ ευνοεί τη δημιουργία ευφάνταστων ερασιτεχνικών mash-ups, τα οποία έχουν κατά καιρούς αποσπάσει γενικό θαυμασμό.

Με τον λόγο που εκφώνησε η Gretha Thunberg στα Ηνωμένα Έθνη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή να κάνει τον γύρω του κόσμου και το περιοδικό Time να την κάνει εξώφυλλο, μιλώντας για «την ηγετική φιγούρα της επόμενης γενιάς», ο John Mollusk σκέφτηκε την περίφημη death metal σχολή που έβγαλε η πατρίδα της Σουηδία. Κι έτσι, ανακάτεψε τον περίφημο πια λόγο της με ανάλογη μουσική δικής του σύνθεσης, προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να τσεκάρει και τους Suaka, την «ινδονησιακή thrash metal μπάντα του», που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να τσεκάρετε τα αποτελέσματα στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο. 

O YouTuber The Kiffess, πάλι, σκέφτηκε τον ίδιο λόγο της Thunberg να ανακατεύεται με το "Right Here, Right Now" -την ηλεκτρονική δηλαδή επιτυχία του Fatboy Slim από το μακρινό 1998 (Βρετανία #2, Αυστραλία #28, Γαλλία #56, Γερμανία #47). 

Το αποτέλεσμα άρεσε τόσο στον ίδιο τον Fatboy Slim, ώστε πόσταρε το mash-up στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, φτιάχνοντας ένα συνοδευτικό βιντεάκι γι' αυτό. Μπορείτε να ακούσετε και να δείτε πατώντας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φουλ επανεκκίνηση πραγματοποιεί η παλιά δόξα των britpop χρόνων, 10 χρόνια μετά τη διάλυσή της
Δείτε το βιντεοκλίπ για το τραγούδι που παίζει στη διαφήμιση της Mercedes Benz

FEATURED TODAY

Στο μουσικό συνέδριο Eurosonic στο Groningen της Ολλανδίας, στην ουσιαστική δηλαδή Eurovision των indie της Ευρώπης, φτωχός συγγενής ήταν και πάλι η Ελλάδα.
Δανειζόμενος τη μουντή στρυφνότητα του Αντρέι Ταρκόφσκι και διανθίζοντάς τη με drag αναφορές, με καμπαρέ ηδυπάθεια και με στιγμές κιουμπρικής παραφροσύνης, ο
Λατρεμένοι του εγχώριου κοινού, οι θεατρικοί Λονδρέζοι επιστρέφουν στη χώρα μας για 2 ξεχωριστές εμφανίσεις, με αφορμή τα 30 τους χρόνια –την Παρασκευή 24/1
Top
0
Shares
0
Shares
Στo avopolis.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στο site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies και την πολιτική απορρήτου. More details…