Πολλοί οι θρύλοι γύρω από τη δράση των Beatles, αλλά τα του δίσκου Abbey Road (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #1, Αυστραλία #1, Καναδάς #1, Δυτική Γερμανία #1, Ιαπωνία #3) έχουν πάντα πρωτοκλασάτη θέση ανάμεσά τους: λίγο η περίφημη φωτογραφία, που έχει έκτοτε αναπαραχθεί από πλήθος επώνυμων και ανώνυμων, λίγο η θεωρία συνωμοσίας γύρω από τον Paul McCartney, λίγο το ότι ήταν τα τελευταία sessions στα οποία τα 4 Σκαθάρια βρέθηκαν μαζί, όλα έχουν συμβάλλει σε μια φήμη η οποία παραμένει αγέραστη.

Φέτος το Abbey Road συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου η Apple Corps ρίχνει στην αγορά μια σούπερ, εορταστική επανέκδοση. 

Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, το "Here Comes The Sun" -ένα από τα πιο γνωστά και διαχρονικώς αγαπημένα τραγούδια του άλμπουμ- αποκτά επίσημο βιντεοκλίπ: μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Η super deluxe επανέκδοση του Abbey Road απλώνεται σε 4 CD, περιλαμβάνοντας και μια ολότελα νέα stereo μίξη του αρχικού άλμπουμ δια χειρός Giles Martin -γιου του παραγωγού George Martin, ο οποίος δεν βρίσκεται πια εν ζωή. 

Μαζί, περιλαμβάνονται 23 αδημοσίευτα demo από τις ηχογραφήσεις του 1969, αλλά και ένα βιβλίο 100 σελίδων με πρόλογο του Paul McCartney, εισαγωγή από τον Giles Martin, ένα άρθρο ιστορικής φύσης από τον Kevin Howlett και ένα κείμενο του δημοσιογράφου David Hepworth γύρω από τη διαχρονικότητα και την επίδραση του δίσκου. 

{youtube}KQetemT1sWc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured