news.team

Ο Ahmad Jamal από το Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια έχει ένα όνομα θρυλικό στα κιτάπια της αμερικάνικης τζαζ, την οποία έχει υπηρετήσει κυρίως ως πιανίστας, αλλά και σαν συνθέτης και μαέστρος επίσης. 

Στις 6 δεκαετίες της καριέρας του κατέθεσε πλήθος δίσκων με τρίο, με κάμποσους μάλιστα από αυτούς να θεωρούνται «αναφοράς» όταν μιλάμε για μικρά τζαζ σύνολα -όπως π.χ. το At Τhe Pershing: But Not For Me (1968). Υπάρχουν επίσης και κάμποσα αξιόλογα σόλο στιγμιότυπα ηχογραφημένα live, όπως π.χ. το All Of You (1962), που αποτυπώνει μια συναυλία του 1961 στο club Alhamba, το οποίο είχε ο ίδιος στο Σικάγο εκείνο το διάστημα.

Τώρα, στα 89 του χρόνια, ο Jamal μπαίνει στο στούντιο και ανακοινώνει νέα δουλειά. Και, ως πρώτο δείγμα γραφής, δίνει στη δημοσιότητα το "Whisperings", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

Το "Whisperings" είχε γραφτεί από τον Jamal, αλλά το τραγούδησε πρώτος ο φημισμένος από το "Little Green Apples" (1968) O. C. Smith, πίσω στο 2000. Η νέα αυτή εκδοχή προλογίζει το άλμπουμ Ballades, το οποίο θα κυκλοφορήσει μεθαύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου από τη Harcourt Records. 

{youtube}xnW9wNN_IVg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured