Το όνομα του Alf Clausen δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, οι μουσικές του όμως είναι, καθώς υπηρέτησε το δημοφιλές σίριαλ κινουμένων σχεδίων The Simpsons για πάνω από 560 επεισόδια, ενώ δούλεψε και για άλλες γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως το Moonlighting (στην Ελλάδα το ξέρουμε ως Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια) και το The Naked Gun.

Ο Clausen δούλεψε για τους Simpsons από το 1990 ως το 2017, όταν το τηλεοπτικό δίκτυο Fox τον απέλυσε, εξηγώντας του ότι ήθελαν να πάνε προς μια εντελώς διαφορετική και πιο μοντέρνα μουσική κατεύθυνση από εκεί και πέρα. Η πορεία του ως τότε είχε υπάρξει λαμπρή, καθώς στάθηκε υπεύθυνος για πολλές από τις πιο αξιομνημόνευτες μουσικές στιγμές του σόου όπως π.χ. το "We Do (Τhe Stonecutters' Song)", κερδίζοντας και 23 βραβεία Emmy.

Ο 72χρονος συνθέτης από τη Μινεάπολη της Μινεσότα ισχυρίζεται όμως ότι στα 2 χρόνια που κύλησαν από την απόλυσή του, οι Simpsons συνέχισαν να έχουν τα ίδια ακριβώς μουσικά μοτίβα, χωρίς να σημειωθεί η δραστική αλλαγή την οποία επικαλέστηκαν οι ιθύνοντες του Fox Network.

Ως αποτέλεσμα, ο Clausen μηνύει τώρα το κανάλι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, επικαλείται ότι ο λόγος απόλυσής του ήταν ψευδής και ότι στην πραγματικότητα τον έδιωξαν λόγω ηλικίας, κάνοντας μια αυθαίρετη κρίση περί μειωμένης ικανότητας να συνεχίσει τη δουλειά του.

Το Fox Network απάντησε στη μήνυση με μια προσεκτικά διατυπωμένη δημόσια δήλωση, σύμφωνα με την οποία δηλώνουν διατεθειμένοι να προσφέρουν στον Clausen «έναν σταθερό ρόλο στους Simpsons». Αυτό ερμηνεύεται ήδη από αρκετούς ως προσπάθεια συμφιλίωσης και εξωδικαστικού συμβιβασμού, κάτι βέβαια που δημιουργεί εντυπώσεις με τη σειρά του, ότι οι ισχυρισμοί του Clausen ευσταθούν.

{youtube}QoSLiHKrzRU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured