Στα 30 του, ο A$AP Rocky είναι δίχως αμφιβολία ανάμεσα στους μεγάλους χιπ χοπ αστέρες των καιρών μας. Ξεπηδώντας από το συγκρότημα των A$AP Mob, έφτασε σε ένα μεγάλο παγκόσμιο hit το 2012 με το "Fuckin' Problems" (μια συνεργασία με τον Drake, τον Kendrick Lamar και τον 2 Chainz που ακούσαμε πολύ και στην Ελλάδα), διατηρώντας έκτοτε διαρκή δημοφιλία, όπως έδειξε και το τελευταίο του άλμπουμ Testing το 2018 (Η.Π.Α. #4, Βρετανία #11, Γαλλία #93, Αυστραλία #5, Καναδάς #3, Γερμανία #22).

Ήταν λοιπόν λογικό ότι τα νέα για τη σύλληψή του στη Σουηδία θα γίνονταν μεγάλο θέμα. Οι περισσότεροι βέβαια ανέμεναν ότι σύντομα το όποιο ζήτημα θα εκτονωνόταν -όπως γίνεται συνήθως όταν μπλέκουν με τη δικαιοσύνη αστέρες με τέτοιο βεληνεκές. Όμως έχουν πλέον περάσει 3 εβδομάδες, στις οποίες ο A$AP Rocky παραμένει σταθερά φυλακισμένος σε ένα κελί στη Στοκχόλμη. 

Η σουηδική αστυνομία συνέλαβε τον 30άχρονο ράπερ κατηγορώντας τον για επίθεση, καθώς το θύμα υποτίθεται ότι δάρθηκε άγρια, δεχόμενο κλωτσιές ενώ βρισκόταν στο έδαφος από τον ίδιο τον A$AP Rocky και τη συνοδεία του, όπως και κοψίματα με κομμένο μπουκάλι. Ο ίδιος ο A$AP Rocky αρνείται την τόση βιαιότητα και ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, καθώς είχε δεχτεί πρώτος επίθεση. Μάλιστα, παραδόθηκε ο ίδιος, οικοιοθελώς σε αστυνομικό τμήμα της σουηδικής πρωτεύουσας, για να βοηθήσει την εξέλιξη της έρευνας. 

Πλέον, ωστόσο, η σουηδική δικαιοσύνη δείχνει να έχει απορρίψει τον ισχυρισμό του ότι δέχτηκε παρενόχληση ή επίθεση από το θύμα. Και, σύμφωνα με πηγές της, είναι αναγκαία η κράτηση του A$AP Rocky, καθώς -ως ξένος υπήκοος, με τέτοιο παγκόσμιο στάτους- είναι εύκολο να διαφύγει της χώρας. 

Το όλο θέμα συντηρείται διαρκώς από τον αμερικάνικο μουσικό Τύπο -που ναι μεν κρατάει αποστάσεις από τα γεγονότα, αλλά πιέζει με τρόπο για την απελευθέρωση του ραπ αστέρα- ενώ ανάλογη δημοσιότητα έχει δώσει και η χιπ χοπ κοινότητα, με τον Tyga και τον Tyler The Creator να καλούν σε ανοιχτό μποϊκοτάζ των συναυλιών στη Σουηδία, έως ότου αποφυλακιστεί. Κάποιες πάντως αρχικές δημοσιεύσεις για «απάνθρωπες συνθήκες κράτησης» και «φαγητό που δεν τρώγεται», έχουν πλέον διαψευστεί εντελώς -μεταξύ άλλων και από τον ίδιο τον δικηγόρο του A$AP Rocky.

Πρόσφατα, η χιονοστοιβάδα έφτασε και στον ίδιο τον Donald Trump, ο οποίος έστειλε τον Carl Risch από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επισκεφτεί τον A$AP Rocky, ενώ τουίταρε και την υποστήριξή του προς τον ράπερ, καλώντας για άμεση αποφυλάκισή του. Λίγο μετά, έκανε κι ένα τηλεφώνημα 20 λεπτών στον Πρωθυπουργό της Σουηδίας και ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών της χώρας, Stefan Löfven. 

Όλα αυτά, ώθησαν τον Löfven να κάνει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, επαναλαμβάνοντας τα κατά τη γνώμη του αυτονόητα. Είπε δηλαδή ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα, αλλά και καμία πρόθεση να παρέμβει στη δουλειά της δικαιοσύνης, η οποία στη Σουηδία λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα. Και υπογράμμισε ότι στη χώρα του όλοι είναι ίσοι απέναντι στον Νόμο, άρα δεν θα υπάρξει κάποια ειδική μεταχείριση για τον A$AP Rocky, δήλωση που πολλοί αναλυτές θεώρησαν ότι είχε τόνο φιλικής προειδοποίησης απέναντι στη συνεχή διατήρηση της υπόθεσης στις πρώτες ειδήσεις των δημοσιευμάτων του αμερικάνικου μουσικού Τύπου.

{youtube}liZm1im2erU{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured