news.team

φωτογραφία: Steven Ferdman

Βρισκόμαστε πλέον σε αντίστροφη μέτρηση για τη δισκογραφική επιστροφή των Tool (30 Αυγούστου), η οποία θα δώσει αίσιο τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της μουσικής επικαιρότητας, ύστερα από 13 χρόνια φαγούρας για τους fans των Αμερικανών: τόσα μετράμε από το 2006, όταν βγήκε το τελευταίο τους άλμπουμ 10,000 Days (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #4, Αυστραλία #31, Γαλλία #7, Καναδάς #1, Γερμανία #2, Ελλάδα #1), για το οποίο μπορείτε να βρείτε τι είχε γράψει τότε στις σελίδες μας ο Χάρης Συμβουλίδης, πατώντας εδώ.

Καθώς περιμένουμε, ήρθε και ένα δώρο από τη μεριά των Tool: το γεμάτο demo και live ηχογραφήσεις 72826 από το μακρινό 1991 -μια δική τους, ανεξάρτητη κυκλοφορία, η οποία είχε βγει μόνο σε κασέτα περιορισμένων αντιτύπων, πριν ακόμα και από το πρώτο τους ΕΡ Opiate (1992)- περνάει τώρα στη νέα, ψηφιακή εποχή, γενόμενο επισήμως διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες διάθεσης μουσικής, πλην του Spotify. Μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο στον σύνδεσμο παρακάτω.

Φυσικά, είχε προηγηθεί εδώ και χρόνια η διάθεσή του στο YouTube, μέσω fans που το είχαν μετατρέψει αναλόγως -ένας μάλιστα είχε κάνει μόνος του και ...remaster! Οπωσδήποτε, όμως, η εκδοχή που δίνουν τώρα οι Tool έχει ήχο πολύ πιο περιποιημένο από εκείνες τις απόπειρες. Η ορίτζιναλ κασέτα πωλείται πλέον σε πολύ μεγάλες τιμές (πάνω από 1000 ευρώ), όπως μπορείτε να διαπιστώσετε αν κάνετε μια βόλτα στο discogs. 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον ανάμεσα στα συνολικά 6 κομμάτια που περιέχει η 23λεπτη κυκλοφορία παρουσιάζει η πρώιμη εκδοχή του "Sober", το οποίο έμελλε να γίνει το πρώτο ευρύτερα γνωστό τραγούδι των Tool όταν το συμπεριέλαβαν στο ντεμπούτο άλμπουμ τους Undertow, το 1993.

{youtube}CEXLPU_WuLw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured