news.team

Τη δέσμευσή της στην πλήρη στήριξη του νέου Βασιλιά των Λιονταριών επιβεβαιώνει η Beyoncé, επενδύοντας με ένα επίσημο βιντεοκλίπ το ολοκαίνουριο τραγούδι της "Spirit", το οποίο φτιάχτηκε αποκλειστικά για το άλμπουμ The Lion King: The Gift, που λειτουργεί ως συμπληρωματικό του επίσημου soundtrack της ταινίας. Μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 

Πίσω στο 1994, η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney The Lion King (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών) χάλασε κόσμο, γενόμενη ένα εισπρακτικό φαινόμενο με άμεσο αντίκτυπο και στον μουσικό κόσμο: το soundtrack έφτασε σε διαμαντένιο στάτους πωλήσεων (Η.Π.Α. #1, Αυστραλία #3, Γαλλία #1, Καναδάς #1, Γερμανία #7, Ιαπωνία #20), ο Hans Zimmer κέρδισε με αυτό Όσκαρ για Καλύτερο Score και ο Elton John Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το "Can You Feel Τhe Love Tonight" (Η.Π.Α. #4, Βρετανία #14, Αυστραλία #9, Γαλλία #1, Καναδάς #1, Γερμανία #14), το οποίο και έγραψε ειδικά για το φιλμ, σε στίχους Tim Rice. 

Η απόφαση λοιπόν της Disney να επαναφέρει τον Βασιλιά των Λιονταριών σε μια νέα εκδοχή σκηνοθετημένη από τον Jon Favreau που θα αξιοποιεί τη σύγχρονη πρόοδο στην animation τεχνολογία, κέρδισε από την αρχή σημαντική δημοσιότητα. Και για το soundtrack κλήθηκαν ξανά τόσο ο Hans Zimmer, όσο και ο Elton John, ενώ η Beyoncé ανέλαβε να οργανώσει το παράλληλο άλμπουμ The Lion King: The Gift, παραδίδοντας στα πλαίσιά του τη πρώτη της καινούρια μουσική μετά το Everything Is Love του 2018 (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #5, Αυστραλία #6, Γαλλία #33, Καναδάς #4, Γερμανία #23), το οποίο έβγαλε μαζί με τον σύζυγό της Jay-Z και χρεώθηκε επισήμως στο συγκρότημα The Carters.

«Είναι ένα γράμμα αγάπης προς την Αφρική», η Αμερικανίδα σταρ για το The Lion King: The Gift «και γι' αυτό θέλησα να βρω τα καλύτερα ταλέντα της, όχι απλά να φτιάξουμε στο στούντιο ήχους που να μοιάζουν αφρικάνικοι».

{youtube}civgUOommC8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured