Τα μέσα των 1990s ήταν χρυσή περίοδος για την alternative μουσική και οι Stereolab του Tim Gane και της Lætitia Sadier έζησαν τότε μέρες ηρωικές, πρώτα με το Mars Audiac Quintet του 1994 (Βρετανία #16) και ύστερα με το Emperor Tomato Ketchup του 1996 (Βρετανία #27, Η.Π.Α. #227). 

Το γκρουπ τερμάτισε την πορεία του το 2009, όμως φέτος τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν ότι είναι και πάλι μαζί -και ήδη γυρνάνε την Ευρώπη για συναυλίες. 

Η επιστροφή αυτή, ωστόσο, συνοδεύτηκε και από περιποιημένες επανεκδόσεις των 1990s δίσκων τους. Τώρα, είναι λοιπόν η σειρά του Emperor Tomato Ketchup να επανεκδοθεί με remastered ήχο και την προσθήκη bonus υλικού. Κι έτσι, ως promo, οι Stereolab δίνουν στη δημοσιότητα ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από τα sessions που έδωσαν το άλμπουμ, ονόματι "Freestyle Dumpling": μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

Η νέα έκδοση του Emperor Tomato Ketchup θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου από τη Warp. Μαζί, θα επανεκδοθούν και οι δίσκοι Dots Αnd Loops (1997) και Cobra Αnd Phases Group Play Voltage Ιn Τhe Milky Night (1999).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured