Μεγαλώνοντας στο Memphis του Τενεσί, ο Bob Frank παρασύρθηκε από τον ηλεκτρικό folk rock ήχο που κήρυξε ο Bob Dylan κατά τη δεκαετία του 1960, έμαθε κιθάρα και άρχισε τις δικές του εμφανίσεις στις τοπικές καφετέριες. Για ένα διάστημα δοκίμασε και να σπουδάσει, τελειώνοντας το σχολείο, όμως το Πανεπιστήμιο του Vanderbit τον απέβαλλε για «ανάρμοστη συμπεριφορά» -που εκείνη την εποχή περιλάμβανε το να παίζεις κιθάρα στους φοιτητικούς κοιτώνες, σε ώρες ησυχίας. Παρά ταύτα, ο Frank δεν τα παράτησε: γράφτηκε στο Rhodes College και πήρε πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας το 1966, φεύγοντας αμέσως μετά στρατιώτης, στον Πόλεμο του Βιετνάμ.

Επιστρέφοντας το 1968, περιπλανήθηκε στις Η.Π.Α. κάνοντας διάφορες δουλειές, ενώ για ένα διάστημα έζησε σε κοινόβια στη Βόρεια Καρολίνα. Εν τέλει, όμως, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου κατάφερε να υπογράψει στη Vanguard ως τραγουδοποιός, βγάζοντας το ντεμπούτο του Bob Frank το 1972. Όμως το άλμπουμ δεν σημείωσε καμία επιτυχία. Σύντομα επήλθε καυγάς και με την εταιρία και ο τραγουδοποιός έφυγε, μετακομίζοντας στο Oakland της Καλιφόρνια.

Εκεί για ένα διάστημα έστησε το συγκρότημα The Hardheads, τελικά όμως παράτησε εντελώς τα μουσικά, έπιασε δουλειά στον Δήμο του Oakland και παντρεύτηκε. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, ωστόσο, βρέθηκαν διάφοροι άνθρωποι με πόστα στον Τύπο και στη μουσική βιομηχανία, οι οποίοι συχνά-πυκνά αναφέρονταν στα τραγούδια εκείνου του πρώτου του δίσκου.

Καταλαβαίνοντας ότι έχει γίνει κάτι σαν cult καλλιτέχνης, ο Bob Frank αποφάσισε να ξαναδοκιμάσει τις τύχες του στη μουσική. Επανεμφανίστηκε έτσι το 2001, στα 57 του, με το άλμπουμ A Little Gest Of Robin Hood και έκτοτε διατήρησε με συνέπεια μια αθόρυβη καριέρα, η οποία κράτησε ως το 2018, όταν και βγήκε ο τελευταίος του δίσκος Dancing Ιn Dallas. Στην τρέχουσα μάλιστα δεκαετία μπόρεσε να ανανεώσει το κοινό του, όταν οι θιασώτες του indie folk ήχου έπεσαν πάνω στο ντεμπούτο του, το οποίο επανακυκλοφόρησε το 2014 η Light In The Attic. 

Όπως ανακοινώθηκε στον αμερικανικό Τύπο από την Light In The Attic, ο Bob Frank πέθανε αυτές τις ημέρες, στο σπίτι του. Ήταν 75 χρονών. 

{youtube}o_5ctGM9BJk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured