Σου ακούγεται κάπως περίεργο να ακούς τη μπάντα που ίδρυσε το heavy metal να λέει ότι δεν ακούει τέτοια μουσική.

Ο λόγος βέβαια για τους Black Sabbath, οι οποίοι αυτές τις μέρες γιόρτασαν τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους με μια νέα, μεγάλη έκθεση στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας -από όπου και κατάγονται- με τίτλο «Home Of Metal: Black Sabbath at 50». 

Οι ηχηρές αυτές δηλώσεις ανήκουν στον Tony Iommi και τον Geezer Butler, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην έκθεση (απ' όπου και η φωτογραφία). Εννοούν βέβαια περισσότερο αυτό που ονομάζουμε «μοντέρνο metal», αν κρίνουμε από τα συμφραζόμενα. Μιλώντας πάντως για τη μουσική που προτιμά, ο Butler δεν έβαλε τίποτα το μεταλλικό -αντιθέτως, κατονόμασε ως αγαπημένα γκρουπ τους Beatles, τους Rolling Stones και τους Kinks. Ο Iommi στάθηκε πιο διπλωμάτης και απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα, αν και επισήμανε πως μπορεί πλέον να σχετιστεί μόνο με «παλιότερα πράγματα».

Η ίδια η έκθεση, τώρα, είναι αρκετά εντυπωσιακή. Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται προσωπικά αντικείμενα του Iommi, του Butler, του Bill Ward και βέβαια του Ozzy Osbourne, αλλά και θρυλικοί φόροι τιμής των fans του συγκροτήματος. Βρίσκει λ.χ. κανείς μια ειδικά προσαρμοσμένη μοτοσικλέτα, αλλά και την ακριβή αναπαράσταση ενός ολόκληρου σαλονιού που έχει επιμελώς μεταμορφωθεί σε Black Sabbath «ιερό».

{youtube}vwLQw_95hX0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured